ceapa şi ardeiul se taie cubuleţe mici şi se pun la călit în uleiul de măsline doar cât să se înmoaie ceapa şi să-şi dezvolte aroma
se amestecă ceapa călită cu carnea şi se condimentează cu sare, piper, oregano şi un vârf de linguriţă de turmeric
dovleceii şi roşiile se taie rondele groase de 1 cm
se unge cu puţin ulei o forma care va merge la cuptor şi se aşează un strat de felii de dovlecel şi de roşii, alternate după cum vă place
peste acest strat se pune întreaga cantitate de carne condimentată şi se acoperă cu un strat de felii de roşii şi dovlecei
bulionul se dizolvă în 100 ml de apă şi se toarnă uniform în tavă
se bate oul, se subţiază cu iaurtul degresat şi se toarnă peste ultimul strat de dovlecei
se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră, până scade apa şi se rumeneşte frumos deasupra
se serveşte porţionată şi presărată cu pătrunjel proaspăt tocat