Galbenuşurile se amestecă cu zahărul, amidonul şi 100 ml de lapte.
Restul de 300 ml de lapte se pun la fiert într-un vas cu pereţi groşi (eu am folosit un ceaun).
Când laptele începe să se umfle, turnăm amestecul de gălbenuşuri şi lăsăm crema pe foc amestecând continuu până când începe să se îngroașe.
Dăm deoparte şi adăugăm untul tăiat cuburi şi esenţa de vanilie. Amestecăm până când untul este încorporat uniform, apoi lăsăm crema să se răcească complet.
Pentru o cremă mai fermă, ideal ar fi să o lăsaţi 3-4 ore la frigider, sau să o faceţi de seara pentru dimineaţa.
blatul
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
Se adaugă zahărul, fiecare lingură pe rând şi se bate în continuare până când spuma este din nou fermă.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi nuca de cocos. Se încorporează cu un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade şi o tavă pregătită cu hârtie de copt.
Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează cu dosul unei linguri.
Se coace aproximativ 15 minute, până când începe să se rumenească pe margini. Faceţi testul cu scobitoarea să vă asiguraţi că blatul este copt.
Se lasă să se răcească complet înainte de asamblarea prăjiturii.
asamblarea
Blatul se taie în două părţi egale pe lungime.
Se pune jumătate din cantitatea de cremă peste primul blat.
Deasupra se aşează al doilea blat, peste care se pune restul de cremă.
Se nivelează crema cu dosul unei linguri şi se se presară un strat generos de nucă de cocos.
E de preferat să lăsaţi prăjitura la rece câteva ore înainte să o tăiaţi.