Pentru început se aprinde cuptorul la 180 de grade.
Se amestecă zahărul, cu uleiul, esenţa de rom şi mierea, apoi se adaugă apa minerală şi se mixează de câteva ori ca să se omogenizeze compoziţia.
Făina se cerne şi se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se toarnă peste componentele lichide şi se amestecă energic cu o lingură de lemn.
Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să fiţi siguri.
Se lasă blatul să se răcească, apoi se taie cuburi potrivit de mari.
glazura
Dacă aţi ţinut uleiul de cocos la frigider şi s-a solidificat, atunci fie îl scoateţi din frigider cu o zi înainte şi îl lăsaţi la temperatura camerei să ajungă la starea lichidă, fie înainte de a vă apuca de glazură îl topiţi la bain marie.
Se amestecă într-o crăticioară toate ingredientele din listă, apoi se pune crăticioara să se încălzească la foc foarte mic. Glazura trebuie să fie caldă, dar nu clocotită.
Se scufundă fiecare cub de blat în glazură, apoi se tăvăleşte pe toate părţile prin nuca măcinată.
Notă
Încercaţi să rezistaţi tentaţiei de a ţine blatul mai mult în glazură, sau de a-l apăsa cu furculiţa ca să se îmbibe mai bine. Ştiu că aşa o să faceţi, căci tentaţia ciocolatei e mare, am păţit-o şi eu ;) Dar nu e bine, blatul se va umezi prea mult şi se va rupe. Dacă îl scufundaţi 1-2 secunde e suficient pentru ca ciocolata să penetreze aluatul de jur împrejur şi să mai rămână în mijloc un miez alb. Veţi vedea!