Go Back
+ servings
Icre de fasole
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Icre de fasole cu ceapă verde

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 6

Ingrediente

  • 200 g fasole uscată sau o conservă
  • 50 ml ulei
  • 4 fire de ceapă verde sau o ceapă uscată micuță
  • ½ lingură de cimbru uscat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Fierbeți fasolea, o lăsați să se răcească și o scurgeți foarte bine de apă.
  • Puneți boabele de fasole în blender împreună cu uleiul, sucul de lămâie, cimbrul uscat, sare și piper.
  • Mixați bine până obțineți o pastă omogenă. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, adăugați pe rând 3-4 linguri de apă până obțineți consistența dorită.
  • Tocați fin partea albă de la firele de ceapă și puneți-le peste icrele de fasole. Omogenizați.
  • Puneți icrele în vasul de servit și presărați frunzele verzi de ceapă tăiate mărunt.
  • Serviți icrele de fasole pe felii de pâine prăjită, cu salată, legume proaspete sau murături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!