Puneți orezul la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (de obicei 1 parte orez și 3 părți apă).
Într-o tigaie încăpătoare puneți să se încingă untul împreună cu uleiul, apoi usturoiul trecut prin presă. Adăugați creveții, sucul de lămâie și lăsați-i să se călească câte 2 minute pe fiecare parte.
Scoateți creveții deoparte și păstrați-i acoperiți cu un capac ca să stea calzi.
În untul aromat din tigaie căliți restul legumelor: ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tăiate cuburi.
Când legumele sunt călite adăugați frunzele de spanac și orezul fiert și scurs de apă.
Potriviți gustul de sare și piper și amestecați de câteva ori în tigaie să se înmoaie spanacul și să se combine aromele.
Adăugați și creveții, amestecați și serviți mâncarea cât e caldă.