Creveţi cu orez sălbatic şi baby spanac, o rețetă ușoară și sățioasă. E gata în 30 de minute și hrănește 4 persoane pofticioase 🙂
A venit vara cu căldura ei care descurajează statul în bucătărie și mâncărurile mai elaborate. Trebuie să îmi folosesc toată imaginația pentru a scoate la iveală rețete gustoase, dar cât mai simple și mai rapide. Salatele sunt la putere în perioada asta, dar uneori parcă tot simțim nevoia unui prânz ceva mai consistent, nu-i așa?
Rețeta de creveți cu orez sălbatic și baby spanac întrunește toate condițiile unei rețete de vară: e simplă, rapidă și sățioasă, dar fără să fie prea grea pentru aceste zile fierbinți. Are roșii proaspete, ceapă verde și frunze fragede de spanac baby. Nouă ne-a plăcut mult.
Mod de preparare creveţi cu orez sălbatic şi baby spanac
Am folosit din nou creveți congelați, dar știu că rețeta asta ar fi ieșit mult mai bine cu creveți proaspeți. Pentru mine o pungă de creveți ascunsă în congelator e un fel de as în mânecă pe care îl folosesc ori de câte ori am nevoie să pregătesc o masă copioasă în timp record și cu efort minim.
Aici găsiți mai multe rețete în care am folosit creveți congelați.
Ideea rețetei e foarte simplă: am călit creveții 2-3 minute într-un amestec de unt cu ulei și câțiva căței de usturoi trecuți prin presă. Apoi am scos creveții și i-am păstrat deoparte la cald. În untul aromat din tigaie am călit restul legumelor: ardei iute, roșii, ceapă verde.
Între timp am fiert într-un vas separat o mână de orez sălbatic pe care l-am scurs și l-am pus peste legumele călite odată cu frunzele de spanac. Am lăsat aromele să se împrietenească, am adăugat spre final creveții și gata masa! Am obținut 4 porții consistente și totul a durat jumătate de oră. Hai că nu e rău deloc, nu-i așa? 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 400 g creveţi (decongelați)
- 70 g unt
- 70 ml ulei
- 4-5 căţei de usturoi
- sucul de la ½ de lămâie
- câteva rondele de ardei iute (sau un vârf de linguriţă paprika iute)
- 150 g orez sălbatic
- 3 fire de ceapă verde
- 150 g roşii proaspete (sau cuburi de roşii din conservă)
- 150 g baby spanac proaspăt
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Puneți orezul la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (de obicei 1 parte orez și 3 părți apă).
- Într-o tigaie încăpătoare puneți să se încingă untul împreună cu uleiul, apoi usturoiul trecut prin presă. Adăugați creveții, sucul de lămâie și lăsați-i să se călească câte 2 minute pe fiecare parte.
- Scoateți creveții deoparte și păstrați-i acoperiți cu un capac ca să stea calzi.
- În untul aromat din tigaie căliți restul legumelor: ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tăiate cuburi.
- Când legumele sunt călite adăugați frunzele de spanac și orezul fiert și scurs de apă.
- Potriviți gustul de sare și piper și amestecați de câteva ori în tigaie să se înmoaie spanacul și să se combine aromele.
- Adăugați și creveții, amestecați și serviți mâncarea cât e caldă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu