Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie
O reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post.
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 832kcal
legume coapte în cuptor
- 2-3 ardei graşi de preferat de culori diferite
- 1 dovlecel
- o mână de ciuperci
- un broccoli mic
- 200 g roşii cherry de preferat diferit colorate
- 4-5 tulpini de sparanghel
- 3 căţei de usturoi
- câteva frunze de salvie
- sare după gust
- 2-3 linguri de oţet balsamic
- 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
paste
- 2 litri de apă
- 200 g paste Antonio di Vaio de preferat fusilli
- ½ de linguriţă de sare
sosul
- 50 ml ulei de măsline
- 5-6 frunze proaspete de salvie
Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
Spalaţi şi tăiati legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite.
Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute).
După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!)
Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele.
Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi.
Serviţi imediat.
Calorii: 832kcal | Carbohidrați: 66g | Proteine: 19g | Grăsimi: 43g | Fibre: 10g | Zahăr: 18g | Vitamina A: 2419IU | Calciu: 132mg