• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Publicat la 28 februarie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Dragii mei, astăzi vă arăt o reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post, cum vreţi să îi spuneţi.

    Cred că reţetele de paste sunt printre cele mai căutate şi cele mai iubite reţete. Nu doar aici, pe Bucate Aromate, ci în general. Pastele se fac uşor şi rapid, sunt foarte gustoase şi săţioase. În plus, combinaţiile pe care le poţi face cu paste sunt nesfârşite, doar imaginaţia noastră este limita. Bine, poate şi cămara sau frigiderul 😀

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Întotdeauna spre sfârşitul iernii simt că nu mai am răbdare, parcă am din ce în ce mai multă nevoie de arome şi culori atât în viaţă, cât şi în farfurie. Cel puţin culorile din farfurie le mai pot manipula, aşa că de dorul anotimpurilor mai călduroase, am strâns laolaltă o mulţime de legume, care mai de care mai frumos colorată. Le-am aliniat în tavă, le-am stropit cu sare grunjoasă, ulei de măsline şi oţet balsamic şi le-am băgat la cuptor lăsându-le să se împrietenească unele cu altele pe îndelete.

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    După cum vedeţi în poza de mai sus, am folosit: ardei gras de diferite culori, câteva ghebe congelate, dovlecel, roşii cherry în 2 culori, broccoli şi câteva beţe de sparanghel. Am aruncat ici, colo şi vreo 3 căţei de usturoi, dar şi câteva frunze de salvie. Să vă spun cum mirosea în bucătăria mea când toate acestea au început să îşi dezvolte aromele? 🙂

    Cât timp au stat legumele la cuptor, eu am pus pastele la fiert. Am folosit pentru reţeta de azi paste marca Antonio di Vaio. Sunt pregătite după o reţetă specială, avand in compozitie grâu dur, ceea ce le asigură o textură ideală care se păstrează şi după fierbere, o frumoasă culoare aurie şi un gust excelent.

    Cu toate că sunt paste de calitate superioară, veţi avea si voi aceeaşi surpriză ca şi mine în magazine, constatând că nu sunt deloc mai scumpe decât alte tipuri de paste, dimpotrivă au un preţ foarte accesibil. Vă recomand să le căutați la raft şi să le alegeţi, mai ales dacă sunteţi amatori de paste italiene autentice, ca la restaurant.

    Eu am folosit la reţeta de azi fusilli, pastele spiralate pe care le cunoaşte toată lumea. Sunt perfecte pentru genul ăsta de reţetă, în care sosul nu este foarte bogat, ci este format din oţetul balsamic, sucurile lăsate de legumele coapte şi uleiul de măsline extravirgin aromat cu frunze de salvie. Aveţi grijă doar să le fierbeţi conform instructiunilor de pe pachet, adică exact 8 minute şi bucuraţi-vă apoi de aromele intense date de legumele rumenite în cuptor, combinate cu textura "al dente" a pastelor din grâu dur.

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Mod de preparare paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    O reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post.
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    legume coapte în cuptor

    • 2-3 ardei graşi de preferat de culori diferite
    • 1 dovlecel
    • o mână de ciuperci
    • un broccoli mic
    • 200 g roşii cherry (de preferat diferit colorate)
    • 4-5 tulpini de sparanghel
    • 3 căţei de usturoi
    • câteva frunze de salvie
    • sare după gust
    • 2-3 linguri de oţet balsamic
    • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

    paste

    • 2 litri de apă
    • 200 g paste Antonio di Vaio (de preferat fusilli)
    • ½ de linguriţă de sare

    sosul

    • 50 ml ulei de măsline
    • 5-6 frunze proaspete de salvie

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
    • Spalaţi şi tăiati legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
    • Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite.
    • Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute).
    • După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!)
    • Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele.
    • Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi.
    • Serviţi imediat.
    Valori nutriționale
    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie
    Valori per porție
    Calorii
    832
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    43
    g
    66
    %
    Carbohidrați
     
    66
    g
    22
    %
    Fibre
     
    10
    g
    42
    %
    Zahăr
     
    18
    g
    20
    %
    Proteine
     
    19
    g
    38
    %
    Vitamina A
     
    2419
    IU
    48
    %
    Calciu
     
    132
    mg
    13
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

    Vă doresc poftă bună la paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie!

    Din aceeași categorie

    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă
    • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
      Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
    • mancare de varza dulce fara carne reteta de varza calita de post
      Mâncare de varză dulce fără carne - rețeta de varză călită de post
    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • reteta ton la airfryer
      File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.