Aprindeţi cuptorul la 170 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
Mixaţi untul la temperatura camerei împreună cu zahărul, coaja de portocală şi un praf de sare până obţineţi o cremă omogenă.
Adăugaţi oul întreg, extractul de vanilie şi mixaţi din nou.
Turnaţi făina şi o încorporaţi în crema de unt de mai sus. Trebuie să obţineţi un aluat moale, catifelat, uşor de modelat. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi nevoie să mai adăugaţi încă o lingură sau două.
Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru şi întindeţi aluatul într-o foaie groasă de aproximativ ½ de centimetru pe care o care decupaţi în forme ovale.
Marginile rezultate după decupare, le frământaţi puţin şi le întindeţi din nou cu sucitorul într-o nouă foaie din care decupaţi biscuiţi ovali. Procedând în acest fel, mie mi-au ieşit 16 biscuiţi, dar în funcţie de forma folosită, pot fi mai mulţi sau mai puţini.
Coaceţi biscuiţii timp de 15-17 minute, doar până se rumenesc puţin pe partea care a fost în contact cu tava. Lăsaţi biscuiţii la răcit.
Scoateţi crema de ciocolată de la frigider, lipiţi biscuiţii cu cremă doi câte doi şi aşezaţi-i pe un grătar, pregătiţi pentru glazurare. Puneţi o hârtie de copt sub grătar sau aşezaţi grătarul deasupra unei tăvi pentru că va curge glazură şi va fi greu de curăţat.