Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Prăjitură însiropată cu frişcă şi glazură de ciocolată

Preparare30 mins
Gătire20 mins
Timp total50 mins
Categorie: Desert
Porții: 8

Ingrediente

blat Genoise - formă de 20x25 cm

sirop

decor

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o tavă de 20x25 cm.
  • Cerneţi făina împreună cu praful de copt şi sarea şi lăsaţi-le deoparte.
  • Puneti ouăle, coaja de lămâie şi zahărul într-un bol şi mixati-le până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Turnaţi treptat amestecul de făină şi încorporaţi-l folosind un tel de mână, cu mişcări uşoare de jos în sus.
  • Turnaţi compoziţia în tavă şi daţi-o la cuptor pentru 15-20 minute. Blatul trebuie să rămână deschis la culoare, să nu se rumenească.
  • Cât stă blatul la cuptor faceţi un sirop din 150 ml de apă şi 50 g de zahăr.
  • Când siropul s-a răcit, îl aromatizaţi cu extract (sau esenţă) de vanilie.
  • Când e gata blatul, îl scoateţi la răcit pe un grătar.
  • Îndreptaţi marginile blatului, apoi tăiaţi 8 pătrate egale pe care le însiropaţi generos cu siropul pregătit mai sus.
  • Topiţi ciocolata la bain marie, apoi adăugaţi o linguriţă de ulei şi omogenizaţi.
  • Turnaţi ciocolata topită peste blat, lăsând-o să curgă puţin şi pe margini.
  • Daţi prăjiturile la rece să se întărească glazura.
  • Între timp faceţi frişca din 200 ml de smântână şi 20 g zahăr pudră.
  • Puneţi pe fiecare prăjitură câte un moţ de frişcă şi opţional decoraţi cu fructe proaspete sau congelate.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!