Go Back
+ servings
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Trigoane crocante cu mere şi nuci

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Categorie: Desert
Porții: 28 trigoane

Ingrediente

  • 7 foi de plăcintă 1/2 de pachet
  • 3-4 mere
  • 50 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahăr sau după gust, depinde cât de acrișoare sunt merele
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de rom esență de rom
  • 4-5 linguri miez de nucă măcinat
  • 1 linguriță de miere de albine

Mod de preparare

  • Radeți merele pe răzătoarea mare, le amestecați cu zahărul și le căliți câteva minute în 25 ml de ulei încins până se evapora sucul lăsat.
  • Lăsați-le să se răcească, apoi adăugați scorțișoara și romul.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava mare de la aragaz.
  • Tăiați fiecare foaie de plăcintă în 4 fâșii egale, pe lungime.
  • Stropiți fiecare fâșie cu un fir foarte subțire de ulei.
  • Puneți pe capetele fâșiilor câte o lingură de umplutură de mere, apoi împăturiți în formă de triunghi (vezi aici cum).
  • Așezați trigoanele în tavă pe măsură ce le formați, iar la final le ungeți pe toate cu puțină miere subțiată cu o lingură de apă. Presărați nucă măcinată pe fiecare trigon.
  • Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când trigoanele sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!