Go Back
+ servings
Trigoane crocante cu mere si nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Trigoane crocante cu mere şi nuci

Trigoane crocante cu mere şi nuci, cu foi fine de plăcintă. Un desert de post simplu și rapid, cu arome minunate de toamnă.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 28 trigoane
Calories: 48kcal

Ingrediente

  • 7 foi de plăcintă ½ de pachet
  • 3-4 mere
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahăr sau după gust, depinde cât de acrișoare sunt merele
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de rom esență de rom
  • 4-5 linguri miez de nucă măcinat
  • 1 linguriță de miere de albine

Mod de preparare

  • Radeți merele pe răzătoarea mare, le amestecați cu zahărul și le căliți câteva minute în 25 ml de ulei încins până se evapora sucul lăsat.
  • Lăsați-le să se răcească, apoi adăugați scorțișoara și romul.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava mare de la aragaz.
  • Tăiați fiecare foaie de plăcintă în 4 fâșii egale, pe lungime.
  • Stropiți fiecare fâșie cu un fir foarte subțire de ulei.
  • Puneți pe capetele fâșiilor câte o lingură de umplutură de mere, apoi împăturiți în formă de triunghi (vezi aici cum).
  • Așezați trigoanele în tavă pe măsură ce le formați, iar la final le ungeți pe toate cu puțină miere subțiată cu o lingură de apă. Presărați nucă măcinată pe fiecare trigon.
  • Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când trigoanele sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 48kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 1g | Grăsimi: 2g | Fibre: 1g | Zahăr: 4g