Go Back
+ servings
Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Timp total25 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 2

Ingrediente

supa de broccoli

  • aprox. 300 g broccoli proaspăt sau congelat
  • 1 cartof mijlociu
  • 1 ceapă albă
  • 1 felie de ţelină
  • 2-3 cm de rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 de ardei gras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare şi piper - după gust

rondele de parmezan

  • 50 g parmezan
  • 1-2 linguriţe de seminţe de chimen

Mod de preparare

supa de broccoli

  • Se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi. Broccoli se desface şi se taie bucheţele.
  • Se pun toate legumele la fiert, mai puţin broccoli, în aproximativ1 litru de apă cu un praf de sare.
  • Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai lasă supa să fiarbă cam 8-10 minute.
  • Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline, apoi se pasează supa cu un blender de mână.

rondele de parmezan

  • Într-o tigaie antiaderentă încinsă în prealabil, se pun grămăjoare de parmezan ras presărate cu seminţe de chimen.
  • Se lasă parmezanul să se topească la foc nu prea iute ca să nu se ardă.
  • Se vor forma rondele care se întorc foarte uşor folosind o paletă lată (ca la clătite).
  • Se lasă rondelele să se rumenească puţin şi pe partea cealaltă, apoi se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.
  • Se serveşte supa de broccoli caldă, împreună cu rondelele de parmezan.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!