Rețeta de supă cremă de broccoli simplă și ușor de făcut. Rondelele de parmezan sunt delicioase și completează minunat supa.
Broccoli e unul dintre acele ingrediente pe care ori le iubeşti, ori...nu le iubeşti deloc-deloc. Eu îl iubesc şi anume mult. Totuşi, pentru că jumătatea mea nici nu vrea să-l vadă în faţa ochilor, am destul de rar parte de broccoli la mine acasă. Îl comand mereu când mâncăm în oraş, dar atunci nu prea e pe săturate, căci îl găsesc mai mult drept garnitură lângă ceva sau vreo 2 bucheţele în vreo salată. Prea puţin. Aşa că într-o bună zi mi-am făcut de cap şi am cumpărat un buchet de broccoli, aşa, numai pentru sufletul meu, să mă satur de el!
Pe cât de mult îmi place broccoli, pe atât de mult îmi place şi parmezanul, iar despre chimen cred că am tot scris pe aici cât de mult îl iubesc. Combinaţia a venit firesc: broccoli+parmezan+chimen=love 🙂 Recunosc, nu e o combinaţie pentru oricine. Cred că mai ales bărbaţii, care-s mai carnivori din fire, ar refuza-o din start. Dar pentru cunoscători, e ceva de vis!
Parmezanul ras foarte fin (eu l-am avut la pungă, gata ras) l-am pus grămăjoare în tigaie, l-am presărat cu chimen şi l-am lăsat să se topească şi să se formeze delicioasele rondele cu găurele. Sunt grozave de ronţait ca aperitiv sau gustare, dar merg foarte bine şi dacă le serviţi drept garnitură la supe cremă. Dacă doriţi rondele mai fine şi cu mai multe găurele, presăraţi mai puţin parmezan şi mai răsfirat. Atenţie când le scoateţi din tigaie! Cele fine se rup foarte uşor.
Mod de preparare supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan
Echipamente necesare
Ingrediente
supa de broccoli
- aprox. 300 g broccoli proaspăt sau congelat
- 1 cartof mijlociu
- 1 ceapă albă
- 1 felie de ţelină
- 2-3 cm de rădăcină de pătrunjel
- ½ de ardei gras
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare şi piper - după gust
rondele de parmezan
- 50 g parmezan
- 1-2 linguriţe de seminţe de chimen
Instrucțiuni de preparare
supa de broccoli
- Se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi. Broccoli se desface şi se taie bucheţele.
- Se pun toate legumele la fiert, mai puţin broccoli, în aproximativ1 litru de apă cu un praf de sare.
- Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai lasă supa să fiarbă cam 8-10 minute.
- Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline, apoi se pasează supa cu un blender de mână.
rondele de parmezan
- Într-o tigaie antiaderentă încinsă în prealabil, se pun grămăjoare de parmezan ras presărate cu seminţe de chimen.
- Se lasă parmezanul să se topească la foc nu prea iute ca să nu se ardă.
- Se vor forma rondele care se întorc foarte uşor folosind o paletă lată (ca la clătite).
- Se lasă rondelele să se rumenească puţin şi pe partea cealaltă, apoi se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.
- Se serveşte supa de broccoli caldă, împreună cu rondelele de parmezan.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDesigur, când am servit supa, nu m-am putut abţine şi m-am cadorisit cu un extra-topping de parmezan şi seminţe de chimen. Un adevărat dezmăţ culinar! 🙂 Pentru mine asta rămâne una dintre supele de top, pe care aş repeta-o foarte des. La fel de mult îmi place şi supa cremă de morcovi cu ghimbir, o altă combinaţie delicioasă şi deosebită pe care vă recomand să o încercaţi.
Dacă totuși doriți să serviți supa de broccoli cu crutoane din pâine, în locul rondelelor de parmezan, în clipul de mai jos puteți vedea cum le fac eu, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Poftă bună la supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan!
Lasă un comentariu