Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Ciorbe

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

305 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de supă cremă de broccoli simplă și ușor de făcut. Rondelele de parmezan sunt delicioase și completează minunat supa.

Broccoli e unul dintre acele ingrediente pe care ori le iubeşti, ori...nu le iubeşti deloc-deloc. Eu îl iubesc şi anume mult. Totuşi, pentru că jumătatea mea nici nu vrea să-l vadă în faţa ochilor, am destul de rar parte de broccoli la mine acasă. Îl comand mereu când mâncăm în oraş, dar atunci nu prea e pe săturate, căci îl găsesc mai mult drept garnitură lângă ceva sau vreo 2 bucheţele în vreo salată. Prea puţin. Aşa că într-o bună zi mi-am făcut de cap şi am cumpărat un buchet de broccoli, aşa, numai pentru sufletul meu, să mă satur de el!

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Pe cât de mult îmi place broccoli, pe atât de mult îmi place şi parmezanul, iar despre chimen cred că am tot scris pe aici cât de mult îl iubesc. Combinaţia a venit firesc: broccoli+parmezan+chimen=love 🙂 Recunosc, nu e o combinaţie pentru oricine. Cred că mai ales bărbaţii, care-s mai carnivori din fire, ar refuza-o din start. Dar pentru cunoscători, e ceva de vis!

Parmezanul ras foarte fin (eu l-am avut la pungă, gata ras) l-am pus grămăjoare în tigaie, l-am presărat cu chimen şi l-am lăsat să se topească şi să se formeze delicioasele rondele cu găurele. Sunt grozave de ronţait ca aperitiv sau gustare, dar merg foarte bine şi dacă le serviţi drept garnitură la supe cremă. Dacă doriţi rondele mai fine şi cu mai multe găurele, presăraţi mai puţin parmezan şi mai răsfirat. Atenţie când le scoateţi din tigaie! Cele fine se rup foarte uşor.

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Mod de preparare supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Rețeta de supă cremă de broccoli simplă și ușor de făcut. Rondelele de parmezan sunt delicioase și completează minunat supa.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

supa de broccoli

  • aprox. 300 g broccoli proaspăt sau congelat
  • 1 cartof mijlociu
  • 1 ceapă albă
  • 1 felie de ţelină
  • 2-3 cm de rădăcină de pătrunjel
  • ½ de ardei gras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare şi piper - după gust

rondele de parmezan

  • 50 g parmezan
  • 1-2 linguriţe de seminţe de chimen

Instrucțiuni de preparare
 

supa de broccoli

  • Se curăţă legumele, se spală şi se taie cuburi. Broccoli se desface şi se taie bucheţele.
  • Se pun toate legumele la fiert, mai puţin broccoli, în aproximativ1 litru de apă cu un praf de sare.
  • Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă bucheţelele de broccoli şi se mai lasă supa să fiarbă cam 8-10 minute.
  • Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă uleiul de măsline, apoi se pasează supa cu un blender de mână.

rondele de parmezan

  • Într-o tigaie antiaderentă încinsă în prealabil, se pun grămăjoare de parmezan ras presărate cu seminţe de chimen.
  • Se lasă parmezanul să se topească la foc nu prea iute ca să nu se ardă.
  • Se vor forma rondele care se întorc foarte uşor folosind o paletă lată (ca la clătite).
  • Se lasă rondelele să se rumenească puţin şi pe partea cealaltă, apoi se scot pe o farfurie şi se lasă la răcit.
  • Se serveşte supa de broccoli caldă, împreună cu rondelele de parmezan.
Valori nutriționale
Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan
Valori per porție
Calorii
236
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
17
mg
6
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
15
g
30
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Desigur, când am servit supa, nu m-am putut abţine şi m-am cadorisit cu un extra-topping de parmezan şi seminţe de chimen. Un adevărat dezmăţ culinar! 🙂 Pentru mine asta rămâne una dintre supele de top, pe care aş repeta-o foarte des. La fel de mult îmi place şi supa cremă de morcovi cu ghimbir, o altă combinaţie delicioasă şi deosebită pe care vă recomand să o încercaţi.

Dacă totuși doriți să serviți supa de broccoli cu crutoane din pâine, în locul rondelelor de parmezan, în clipul de mai jos puteți vedea cum le fac eu, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan

Poftă bună la supă cremă de broccoli cu rondele de parmezan!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
305 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.