Caisele desfăcute în jumătăţi sau tăiate felii daca sunt mai mari, se pun la fiert împreună cu zahărul şi un strop de ulei cât să nu se lipească de cratiţă.
Când zahărul s-a dizolvat şi caisele s-au înmuiat, se dă cratiţa deoparte şi se lasă să se răcorească puţin.
Se adaugă fulgii de migdale, seminţele de cardamom şi pesmetul care va absorbi sucul lăsat de caise. Se omogenizează compoziţia şi se împarte în 3 părţi egale.
Se iau câte 4 foi de plăcintă, se stropesc fiecare cu un fir de ulei şi se înfăşoară sub formă de rulouri umplute cu compoziţia de fructe pregătită mai sus. Vor rezulta 3 rulouri mari.
Se pun rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se presară cu zahăr şi fulgi de migdale şi se dau la cuptor la 180 de grade, pentru aprox. 35 de minute sau până când se rumenesc frumos.
Se lasă plăcinta să se răcească, apoi se porţionează.
După preferinţă, se poate servi pudrată cu zahăr vanilat.
Notă
Atât la cantitatea de zahăr, cât şi la cea de pesmet va trebui să vă orientaţi în funcţie de cât de dulci şi de zemoase sunt caisele voastre.