Go Back
sos tahini - pasta de susan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tahini (pastă de susan) făcut în casă

Preparare5 mins
Gătire10 mins
Timp total15 mins
Categorie: Cum se face?

Ingrediente

Mod de preparare

  • Căliţi maxim 5 minute seminţele de susan într-o tigaie antiaderentă. Atenţie, amestecaţi continuu să nu se ardă pentru că vor deveni foarte amare.
  • Lăsaţi seminţele să se răcească complet, apoi măcinaţi-le de preferat cu un blender, un chopper sau cu o râşniţă electrică.
  • Adăugaţi uleiul şi un praf de sare şi mixaţi cu din nou pqnă obţineţi o pastă fină şi omogenă.
  • Tahini se poate păstra la frigider, într-un borcan cu capac chiar şi 2 luni.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!