Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
5
votes
Tahini (pastă de susan) făcut în casă
Preparare
5
minutes
mins
Gătire
10
minutes
mins
Timp total
15
minutes
mins
Categorie:
Cum se face?
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
200
g
seminţe de susan
100
ml
ulei de susan sau de măsline
un praf de sare
Mod de preparare
Căliţi maxim 5 minute seminţele de susan într-o tigaie antiaderentă. Atenţie, amestecaţi continuu să nu se ardă pentru că vor deveni foarte amare.
Lăsaţi seminţele să se răcească complet, apoi măcinaţi-le de preferat cu un blender, un chopper sau cu o râşniţă electrică.
Adăugaţi uleiul şi un praf de sare şi mixaţi cu din nou pqnă obţineţi o pastă fină şi omogenă.
Tahini se poate păstra la frigider, într-un borcan cu capac chiar şi 2 luni.
Video
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!