Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi puneti hârtie de copt în tavă.
Bateţi ouăle împreună cu smântâna şi se amestecaţi-le cu cele două tipuri de brânză. În funcţie de cât este de sărată telemeaua, mai potriviţi gustul de sare.
Adăugaţi piper după gust, mărar tocat foarte fin şi/sau seminţe de chimen dacă vă plac. Amestecaţi până obţineţi o compozitie omogenă.
Număraţi câte foi aveţi în pachet (de obicei sunt 14-15, depinde de marcă). Vom suprapune câte 2 și vom face 7 plăcinte, așadar împărţiti "din ochi" compoziţia de brânză în aşa fel încât să vă ajungă în mod egal pentru toate.
Ungeţi fiecare foaie cu ulei, folosind o pensulă. Suprapuneți foile câte două, puneţi umplutura şi rulaţi. Voţi obţine un sul subţire, pe care îl învârtiţi în formă de melc.
Continuaţi la fel cu toate foile şi pe măsură ce le învârtiţi, aşezaţi-le în tavă. Înainte să le băgați la cuptor, ungeți fiecare plăcintă cu puțin unt topit.
Coaceţi plăcintele timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos deasupra.
Sunt bune şi calde, dar şi reci şi mai ales alături de un pahar de lapte bătut. Yummy! :)