• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Gustări

    Plăcintă învârtită cu brânză sărată

    Publicat la 1 decembrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    "Banala dar delicioasa plăcintă cu brânză a bunicilor noastre, acum într-o nouă prezentare!" Aşa ar suna o reclamă la televiziune, probabil 😀 Eu doar am descoperit că îmi place mai mult să fac plăcinta învârtită, în formă de melc, pentru că obţin în felul ăsta porţii individuale, mai aspectuoase şi mai uşor de servit sau de luat la pachet.

    Umplutura poate fi la alegera fiecăruia, cu brânză dulce şi stafide, cu mere sau cu dovleac şi nuci. Ba chiar şi cu spanac sau ciuperci.

    Plăcintă învârtită cu brânză sărată

    Plăcintă învârtită cu brânză sărată

    5 from 1 vote
    Tipărește
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 30 minutes
    Timp total: 45 minutes
    Număr de porții: 45 minute

    Ingrediente
     

    • 1 pachet de foi de plăcintă
    • 300 g brânză de vaci bine scursă
    • 250 g telemea rasă
    • 150 g smântână
    • 3 ouă
    • 50 ml de ulei
    • sare şi piper - după gust
    • o linguriţă cu seminţe de chimen (opţional)
    • 1 lingură de mărar tocat foarte fin (opţional)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi pregătiţi două tăvi (cele normale, de la aragaz) tapetate cu hârtie de copt.
    • Bateţi ouăle împreună cu smântâna şi se amestecaţi-le cu cele două tipuri de brânză. În funcţie de cât este de sărată telemeaua, mai potriviţi gustul de sare.
    • Adăugaţi piper după gust, mărar tocat foarte fin şi/sau seminţe de chimen dacă vă plac. Amestecaţi până obţineţi o compozitie omogenă.
    • Număraţi câte foi aveţi în pachet (de obicei sunt 12 sau 15, depinde de marcă) şi împărţiti "din ochi" compoziţia de brânză în aşa fel încât să vă ajungă în mod egal pentru toate foile.
    • Ungeţi fiecare foaie cu ulei, folosind o pensulă, apoi puneţi umplutura şi rulaţi. Voţi obţine un sul subţire, pe care îl învârtiţi în formă de melc.
    • Continuaţi la fel cu toate foile şi pe măsură ce le învârtiţi, aşezaţi-le în tava tapetată cu hârtie de copt.
    • Coaceţi plăcintele timp de 30 de minute, până când se rumenesc frumos deasupra.
    • Sunt bune şi calde, dar şi reci şi mai ales alături de un pahar de lapte bătut. Yummy! 🙂

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Plăcintă învârtită cu brânză sărată

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de plăcintă învârtită cu brânză sărată, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Poftă bună!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Ciuperci umplute cu legume şi brânzeturi
    • Chifteluţe dietetice de curcan
    • Drob de miel - rețeta tradițională de Paști
    • Chifteluţe din legume

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      decembrie 01, 2015 at 9:28 am

      Dar cum sa pot refuza asa o bunatate?! 🙂
      Sper ca mai ai si pentru noi :p

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 01, 2015 at 9:45 am

        Daca nu am, pun si mai fac imediat 🙂

        Răspunde
    2. Cristina Paul

      decembrie 09, 2015 at 1:39 pm

      Buna idee cu invartitele astea. Arata foarte bine le voi face si eu. sper sa iasa.

      Răspunde
    3. D'Anna

      decembrie 12, 2015 at 8:15 am

      Mă duc să scot de la congelator foietajul!!!
      V-ați prins ce urmează?!!! Mulțumim de rețetă!

      Răspunde
    4. viorica

      martie 25, 2016 at 5:39 pm

      Imi pare rau,dar as fi vrut sa am reteta de aluat facut in casa,nu mi se pare o reteta demna de o gospodina.Foile cumparate nu au nici un gust sau cel mult un gust artificial.E doar parerea mea

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 25, 2016 at 7:09 pm

        Draga mea, imi pare rau ca te-am dezamagit. Probabil ca tu esti o gospodina desavarsita si deja stii sa faci foile de placinta in casa, poate chiar si branza. Noi, restul gospodinelor nedemne, ne straduim sa supravietuim cum putem intr-o lume a gospodinelor perfecte si uneori ne iese, alteori nu 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.