Macrou la tavă
Macrou la tavă, gătit întreg, stropit cu suc de lămâie și înveselit cu pătrunjel. Se gătește ușor și vă asigură o masă sănătoasă și gustoasă!
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 259kcal
pentru 4 porţii
- 3 bucăți de macrou aprox. 170 g/buc
- 5-6 linguri ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- 1 lămâie întreagă
- 1 ardei gras
- sare şi piper măcinat - după gust
- ½ legătură pătrunjel proaspăt
Macroul trebuie să fie eviscerat, cu branhiile îndepărtate și spălat foarte bine. După spălare, tamponați peștele cu prosoape de hârtie ca să îl uscați.
Într-un castron combinați: sucul de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Ungeți peștii cu amestecul de mai sus pe toate părțile, inclusiv la interior.
Așezați macroul în tavă, peste hârtie de copt. Puneți în tavă, pe lângă macrou, ardeiul gras tăiat felii și o lămâie tăiată sferturi.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20-25 de minute, neacoperit, până când macroul este frumos rumenit.
Serviți acest macrou la tavă presărat cu pătrunjel tocat mărunt, iar alături puteți pune legumele din tavă și garnitura preferată (orez, cartofi, etc.)
Calorii: 259kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 30g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 71mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 942IU | Calciu: 37mg