Go Back
+ servings
Macrou la tava
Tipărește rețeta
5 from 1 vote

Macrou la tavă

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 50 minute

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 1 kg de macrou cam 4 peşti medii
  • zeama de la o lămâie
  • sare şi piper măcinat - după gust
  • cimbru uscat puteţi înlocui cu mărar, pătrunjel sau coriandru
  • 1/2 de pahar de apă
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Se eviscerează şi spală macroul. Se îndepărtează capul şi coada pentru a nu ne ocupa inutil loc în tavă.
  • Se taie peştele în bucăţi de 3-4 cm. Se stropeşte cu zeama de lămâie şi se condimentează după gust cu sare, piper şi ierburi aromatice.
  • Se aşează în tava unsă cu puţin ulei, se adaugă apa şi se acoperă cu o folie de aluminiu].
  • Se dă la cuptor să fiarbă înăbuşit la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute, apoi se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai lasă la cuptor încă 15-20 de minute sau până când se rumeneşte cât de mult vă place.
  • Se serveşte ca atare sau cu garnitură de cartofi natur sau piure.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!