Go Back
+ servings
Plachie de peşte
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Plachie de peşte

Preparare20 mins
Gătire25 mins
Timp total45 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 45 min

Ingrediente

pentru 6 porţii

  • 6 bucăţi de peşte cu os sau file (crap, caras, ştiucă, somn)
  • 2 cepe mari albe
  • 2 ardei graşi de preferat roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • o conservă de roşii cubuleţe
  • 250 g de roşii cherry
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml de apă
  • 100 ml ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • sare piper după gust
  • lămâie pentru servit - opţional
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Mod de preparare pentru reţeta de plachie de peşte
  • Peştele se curăţă de solzi, se porţionează dacă este cazul şi se spală foarte bine, în mai multe ape.
  • Se unge cu ulei o tavă care va merge la cuptor şi se aşează bucăţile de peşte.
  • Separat, într-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii rondele şi usturoiul pisat. Nu prea mult, doar cât să se dezvolte aromele, iar legumele să se înmoaie numai puţin.
  • Adăugăm conserva de roşii cubuleţe, potrivim de sare şi mai lăsăm legumele şi sosul de roşii la fiert 10 minute.
  • Turnăm amestecul în tavă, peste bucăţile de peşte, adăugăm vinul şi apa, aruncăm roşiile cherry şi frunzele de dafin pe ici, pe colo şi dăm totul la cuptor pentru 20-25 de minute.
  • Când legumele s-au înmuiat, iar peştele a început să se rumenească, putem scoate tava din cuptor. Avem o plachie grozavă!
  • O înveselim cu puţin pătrunjel proaspăt tocat şi o servim alături de o mămăliguţă caldă (exclusă în Dukan).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!