Go Back
+ servings
Vinete cu usturoi la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Vinete cu usturoi la cuptor

Preparare10 mins
Gătire45 mins
Timp total55 mins
Categorie: Retete de post
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 150 ml ulei de măsline
  • 4-5 căței de usturoi
  • frunze de ceapă verde
  • pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriță boia de ardei (de preferat afumată)
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 220 de grade și ungeți cu ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Crestați vinetele în romburi, așa cum vedeți în pozele rețetei.
  • Presărați vinetele cu sare și insistați ca aceasta să intre bine și între tăieturi. 
  • Tăiați usturoiul felii subțiri pe care le introduceți printre tăieturi. La fel procedați și cu frunzele de ceapă verde și pătrunjelul, ambele tocate mărunt.
  • Amestecați uleiul de măsline cu boiaua de ardei, piper și cimbru uscat și turnați-l peste vinete, cu grijă, să intre prin toate tăieturile.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, sau până când vinetele sunt moi și rumenite atât cât vă place. În acest timp, deschideți de 2-3 ori ușa cuptorului și stropiți vinetele cu uleiul adunat în tavă.
  • Serviți vinetele cu usturoi la cuptor cât sunt calde, presărate cu pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!