Go Back
+ servings
Tocanita de pui cu rosii si galbiori
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tocăniță de pui cu roșii și gălbiori

Preparare15 mins
Gătire30 mins
Timp total45 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 6 porții

Ingrediente

  • 600 g carne de pui (am avut pulpe dezosate)
  • 700 g gălbiori (cântăriți după ce au fost curățați)
  • 1 ceapă uscată, mare
  • 1 ardei gras (de preferat roșu)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri unt ( e opțional, dar da un gust foarte bun mâncării)
  • 200 ml suc de roșii mai consistent (sau roșii pasate)
  • sare și piper, după gust
  • cimbru proaspăt sau uscat

Mod de preparare

  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie sau cratiță încăpătoare.
  • Căliți 2-3 minute ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe. Tot acum puneți și usturoiul trecut prin presă sau tocat mărunt.

  • După ce s-a înmuiat ceapa și a devenit translucidă, adăugați carnea tăiată cuburi, sare, piper, cimbru și cam 150 ml apă și lăsați totul să fiarbă înăbușit timp de 10 minute, amestecând din când în când să nu se lipească.

  • Turnați sucul de roșii peste carne și amestecați
  • Puneți gălbiorii curățați și spălați în tigaie și lăsați-i să fiarbă înăbușit, acoperiți cu un capac cam 15-20 minute. Amestecați din când în când și gustați gălbiorii să vedeți dacă sunt gătiți suficient. 
    Gălbiorii vor începe să lase apă imediat ce dau de căldură, deci nu e nevoie să adăugați alt lichid.
  • Serviți tocănița de pui cu gălbiori caldă sau rece, alături de o pâine bună de casă sau de o mămăliguță.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!