Go Back
rosii cherry in saramura pentru iarna
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Roșii Cherry în saramură pentru iarnă

Preparare15 mins
Gătire1 hr
Timp total1 hr 15 mins
Categorie: Din camara / Cum se face?

Ingrediente

  • roșii Cherry
  • sare neiodată
  • opțional crenguțe de cimbru, leuștean sau busuioc

Mod de preparare

  • Spălați roșiile și puneți-le în sticle sau borcane.
  • Adăugați cimbrul, leușteanul sau busuiocul.
  • Puneți sare neiodată în fiecare sticlă sau borcan. Dacă folosiți sticle sau borcane mici, de 370-400 g, puneți o linguriță rasă de sare. La borcanele mari, de 800 g puneti 2 lingurițe rase.
  • Umpleți sticlele cu apă și înfiletați capacele. Verificați fiecare sticlă și asigurați-vă că nu curge apă pe lângă capace.
  • Înfășurați sticlele în ziare și așezați-le la fiert într-o oală înaltă și încăpătoare. Umpleți oala cu apă până ajunge cam la 3/4 din înălțimea sticlelor.
  • Fierbeți sticlele cu roșii timp de 1 oră (60 de minute) de când apa din oală începe să fiarbă.
  • Stingeți focul și lăsați conservele să se răcească lent, în apa în care au fiert, apoi le ștergeți și le depozitați într-o cămară răcoroasă.
  • Folosiți roșiile cherry conservate în saramură la ciorbe, tocănițe, ghiveci, etc. Dacă folosiți și saramura în care au fiert acestea, aveți grijă câtă sare puneți la gătit!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!