Go Back
+ servings
Ardei iuți în oțet
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Ardei iuți în oțet pentru iarnă

Porții: 2 borcane de 400 g

Ingrediente

  • aprox. 300 g ardei iuți
  • 300 ml apă
  • 300 ml oțet de 9 grade
  • 3 lingurițe de sare neiodată
  • 3 linguri de zahăr (sau miere de albine)

Mod de preparare

  • Borcanele și capacele trebuiesc în prealabil sterilizate. Spălați-le bine cu apă și detergent și introduceți-le în cuptor la 150 degrade pentru 20 de minute.
  • Ardeii trebuie să fie proaspeți, sănătoși și crocanți. Spălați-i bine de praf și așezați-i cât mai eficient în borcane.
  • Puneți apa și oțetul într-un vas, adăugați sarea și zahărul.
  • Încălziți lichidul doar până se dizolvă complet sarea și zahărul, apoi turnați-l în borcane în așa fel încât să acopere complet ardeii.
  • Înfiletați capacele și păstrați borcanele într-un loc răcoros. Ardeii vor fi gata de consum după 2-3 săptămâni.

Notă

Dacă doriți să fiți foarte riguroși în măsurarea lichidului, puteți proceda în felul următor: după ce așezați ardeii în borcane, umpleți borcanele cu apă, apoi vărsați apa într-un vas și aruncați jumătate din ea. Completați nivelul cu oțet, apoi puneți sare și zahăr respectând proporțiile din rețetă, adică: 1/2 de linguriță de sare neiodată și 1/2 lingură de zahăr la 100 ml de lichid.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!