• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă

    Publicat la 16 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta simplă de ardei iuți în oțet, fără fierbere. Cum se păstrează ardeii iuți la borcan pentru iarnă. Ardei iuți murați întregi, care rămân crocanți.

    Ardei iuti la otet pentru iarna

    Mărturisesc că la noi în familie, eu sunt singura care mănâncă iute și dacă e pe alese, prefer ardeii iuți tocați, puși la borcan cu oțet și miere de albine.

    Asta pentru că de regulă mănânc ardei iuți la ciorbă și atunci îmi e mai comod să dau drumul câtorva rondele direct în farfurie, decât să mușc dintr-un ardei întreg și să rămână început, de parcă e ros de șoricei. Nah, fiecare are gărgăunii lui. Mie nu-mi plac ardeii începuți 😀

    Rețeta ardeilor tocați, este foarte simplă și o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

    Ardei iuţi muraţi în oţet cu miere de albine

    Totuși, am constatat că sunt multe situații, mai ales când avem musafiri, când e mai elegant să servești lângă o ciorbă sau lângă o saramură de pește (vezi aici rețeta), ardei iuți întregi, decât rondele. Așa că am grijă să pun mereu și un borcan, sau două cu ardei întregi.

    De data asta am pus două borcane pentru că am găsit două soiuri de ardei iuți mici și simpatici în piață. Deși sunt colorați diferit, mie mi s-au părut la fel de iuți atât cei verzi, cât și cei roșii, așa încât problema rămâne mai mult estetică 🙂

    Ardei iuti la otet pentru iarna

    Mod de preparare ardei iuți în oțet pentru iarnă

    Modul de preparare este similar cu cel al ardeilor tăiați rondele, iar proporția apă/oțet este de 1:1. Adică jumătate apă, jumătate oțet în care am adăugat sare neiodată și zahăr.

    Am încălzit puțin oțetul, doar cât să se dizolve sarea și zahărul, ca să fiu sigură că am o compoziție omogenă. Am turnat lichidul în borcane și am înfiletat capacele. Simplu de tot!

    Poate că partea cea mai grea a rețetei este să estimezi din ochi cât lichid va intra în borcane. Nici mie nu-mi reușește perfect, întotdeauna îmi mai rămâne puțin nefolosit, dar asta nu e chiar o tragedie.

    Dacă doriți să fiți foarte riguroși puteți proceda în felul următor: după ce așezați ardeii, umpleți borcanele cu apă, apoi vărsați apa într-un vas și aruncați jumătate din ea. Completați nivelul cu oțet - adică câtă apă ați aruncat, atâta oțet puneți - apoi adăugați sare și zahăr.

    Ardei iuti la otet pentru iarna

    Vă las mai jos, orientativ, cantitățile folosite de mine. Ardeii mei au fost mici și subțiri, s-au așezat tare bine în borcane. Doar celor roșii a trebuit să le tai codițele ca să pot pune capacul.

    În funcție de soiul de ardei folosit și de cât de bine reușiți să îi așezați în borcane, e posibil să vă intre mai mult sau mai puțin oțet.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ardei iuți în oțet

    Ardei iuți în oțet pentru iarnă

    5 from 22 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 2 borcane de 400 g
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • aprox. 300 g ardei iuți
    • 300 ml apă
    • 300 ml oțet de 9 grade
    • 3 lingurițe de sare neiodată
    • 3 linguri de zahăr (sau miere de albine)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Borcanele și capacele trebuiesc în prealabil sterilizate. Spălați-le bine cu apă și detergent și introduceți-le în cuptor la 150 degrade pentru 20 de minute.
    • Ardeii trebuie să fie proaspeți, sănătoși și crocanți. Spălați-i bine de praf și așezați-i cât mai eficient în borcane.
    • Puneți apa și oțetul într-un vas, adăugați sarea și zahărul.
    • Încălziți lichidul doar până se dizolvă complet sarea și zahărul, apoi turnați-l în borcane în așa fel încât să acopere complet ardeii.
    • Înfiletați capacele și păstrați borcanele într-un loc răcoros. Ardeii vor fi gata de consum după 2-3 săptămâni.

    Bine de știut:

    Dacă doriți să fiți foarte riguroși în măsurarea lichidului, puteți proceda în felul următor: după ce așezați ardeii în borcane, umpleți borcanele cu apă, apoi vărsați apa într-un vas și aruncați jumătate din ea. Completați nivelul cu oțet, apoi puneți sare și zahăr respectând proporțiile din rețetă, adică: ½ linguriță de sare neiodată și ½ lingură de zahăr la 100 ml de lichid.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Ardei iuti la otet pentru iarna

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.