Go Back
+ servings
Ardei umpluți de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Preparare15 mins
Gătire45 mins
Timp total1 hr
Categorie: Retete de post
Porții: 2 porții

Ingrediente

  • 4 ardei grași proaspeți sau congelați
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • aprox. 350 g ciuperci proaspete (sau 250 g congelate)
  • 150 g orez cu bob rotund
  • 3 linguri bulion de roșii cu ardei kapia (sau alt suc de roșii, cuburi de roșii, bulion, etc)
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • cimbru, frunze de dafin
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tocați ceapa mărunt, dați morcovul pe răzătoare și căliți-le pe amândouă în puțin ulei încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate mărunt și lăsați-le să se călească, amestecând din când în când până se înmoaie și își lasă puțină zeamă.
  • Puneți în tigaie orezul spălat în câteva ape, amestecați și lăsați-l 1-2 minute să absoarbă aromele legumelor. Dacă zeama lăsată de ciuperci nu e suficientă, adăugați foarte puțină apă.
  • Puneți o lingură de bulion, puțin pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper și restul de mirodenii după gust. Adăugați în umplutură și 2 linguri de apă și amestecați.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați umplutura să se răcorească puțin, apoi umpleți ardeii. Dacă folosiți ardei congelați, nu este nevoie să îi dezghețați înainte.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Treceți capătul ardeilor prin făină, că să se creeze o peliculă ce nu va lăsa umplutura să iasă afară în timp ce fierb ardeii.
  • Într-o cratiță potrivită ca mărime, puneți puțin ulei, restul de bulion și restul de făină desfăcută în puțină apă rece. Adăugați sare, piper și condimente după gust.
  • Puneți ardeii în cratiță, completați cu apă cât să îi cuprindă bine.
  • Acoperiți cratița cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După 30 de minute îndepărtați capacul sau folia, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să mai fiarbă în cuptor încă vreo 15 minute până sunt frumos rumeniți.
  • Serviți ardeii umpluți de post cât sunt calzi, cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă nu țineți post, puteți adăuga iaurt sau smântână.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!