Go Back
+ servings
Mancare de cartofi cu carnati
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
0 from 0 votes

Mâncare de cartofi cu cârnați

Preparare10 mins
Gătire45 mins
Timp total55 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 3 porții

Ingrediente

  • 6 cârnați (de casă, cumpărați, afumați sau de care doriți)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • aprox. 850 g cartofi (de preferat roz)
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust
  • 150 ml suc de roșii

Mod de preparare

  • Într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, prăjiți cârnații doar câteva minute, cât să se rumenească puțin pe toate părțile.
  • Scoateți cârnații și păstrați-i deoparte.
  • În uleiul în care ați prăjit cârnații, căliți ceapa, morcovul și ardeiul gras tăiate cubulețe.
  • Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit sticloasă, adăugați cartofii curățați și tăiați cuburi, o ceașcă de apă, sare, piper, cimbru și dafin, după gust.
  • Puneți și cârnații înapoi în tigaie și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Verificați din când în când dacă mai este nevoie de apă.
  • Când cartofii sunt gătiți, adăugați sucul de roșii și mai lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute, apoi e gata de servit.
  • Mâncarea de cartofi cu cârnați se servește caldă, cu salată de varză sau cu murături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!