Go Back
+ servings
prăjitura chinezoaica
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Prăjitura Chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Cauți o prăjitură delicioasă simpla și rapidă? Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș e gata într-o oră și este delicioasă!
Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 407kcal

Ingrediente

blat de cacao - tavă de 30x25 cm

  • 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 150 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 5 albușuri
  • 130 g făină tip 000
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml rom
  • 5 ml extract vanilie
  • 200 g miez de nucă tocat grosier

glazura

decor

  • 30 g ciocolată pentru topit
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură lapte

Mod de preparare

Aprindeți de la început cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă

  • Puneți într-un castron: untul moale, zahărul și un praf de sare. Mixați până când zahărul se dizolvă, iar untul devine spumos.
    Mixeaza untul cu zaharul si sarea
  • Adăugați romul, vanilia, apoi cerneți în castron: făina, pudra de cacao și praful de copt.
    cerne faina, cacaoa si praful de copt
  • Amestecați la început cu o spatulă, apoi mixați scurt cu mixerul ca să omogenizați compoziția.
    mixeaza untul cu faina si cacaoa
  • Mixați albușurile până când se întăresc și devin spumă fermă care își păstrează bine forma.
    bate albusurile spuma
  • Încorporați spuma de albușuri în compoziția de unt pregătită mai sus.
    Incorporeaza albusurile in crema de cacao
  • După ce ați încorporat albușurile, adăugați nucile mărunțite grosier.
    adauga nucile
  • Amestecați să se încorporeze uniform nucile. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens, ca o cremă de ciocolată.
    Omogenizeaza aluatul
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați.
    pune aluatul in tava
  • Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
    da tava la cuptor
  • Între timp vă ocupați de glazură: mixați gălbenușurile cu zahărul pudră și extractul de vanilie până când își măresc volumul și devin spumoase.
    mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra
  • Scoateți tava din cuptor și turnați glazura. Nivelați cu o spatulă.
    toarna glazura peste blat
  • Dați din nou tava la cuptor pentru 5 minute. Apoi stingeți focul și lăsați ușa cuptorului întredeschisă și tava în cuptor pentru încă 15 minute.
    uptorul deschis 15 minute
  • Puneți ciocolata mărunțită într-un castron. Peste ea puneți o lingură de ulei și una de lapte. Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
    topeste ciocolata
  • Decorați prăjitura cu ciocolata topită. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de servire.
    decoreaza prajitura cu ciocolata topita
  • Tăiați prăjitura în pătrate. Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
    taie prajitura

Video

Notă

Dacă doriți să decorați prăjitura cu ciocolată rasă, atunci va trebui să o presărați peste glazură înainte ca aceasta să intre la cuptor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 407kcal | Carbohidrați: 36g | Proteine: 7g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 117mg | Fibre: 3g | Zahăr: 24g