300gtofu (am folosit varianta afumată de la Inedit)
5-6căței de usturoi
½lingurițăchimen măcinat
300gmix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, varză roșie)
2firede ceapă verde
1ardei gras mic
1-2roșii
2-3linguriboabe de porumb fiert
ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie - toate, după gust
Mod de preparare
Într-un bol pregătiți o marinadă din: usturoiul trecut prin presă, chimen măcinat, piper, sos de soia și ulei de măsline.
Puneți tofu la scurs, presați-l puțin ca să ajutați să se elimine apa, apoi tamponați-l cu șervete de hârtie ca să îl uscați.
Tăiați tofu cuburi și puneți-le în bol peste marinadă. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
Puneți un fir de ulei de măsline într-o tigaie și apoi cuburile de tofu marinate. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile amestecând din când în când. Scoateți cuburile de tofu pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Pregătiți salata: amestecați mixul de frunze cu ardeiul gras tăiat fâșii, roșia și boabele de porumb. Faceți un dressing din sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie, toate după gustul vostru și turnați-l peste salată. Amestecați.
Încălziți foile de tacos pe un grill sau într-o tigaie și pe măsură ce sunt gata, așezați-le într-o tavă, îndoite în două.
Umpleți foile de tacos cu salată și cuburi de tofu crocant și serviți imediat.