O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!
Dragii mei, am observat că atunci când vine vorba despre tofu, oamenii se împart în 2 categorii: cei cărora le place și cei care nu prea știu despre ce este vorba.
Desigur, mai există și cei care spun că nu le place tofu, dar de fapt eu sunt convinsă că nu au gustat ceea ce trebuie! 😉
Tofu este un aliment natural, cu puține calorii, foarte popular în Orientul Îndepărtat. Este produs prin închegarea laptelui de soia, printr-un procedeu foarte asemănător cu obținerea brânzeturilor. De aceea veți auzi uneori denumirea de "brânză tofu", ceea ce este totuși, un termen impropriu.
Eu folosesc destul de des tofu, mai ales în zilele sau perioadele de post, preferatele mele fiind variantele mai aromate, cum este cel afumat și cel cu chimen.
Pe blog veți mai găsi câteva rețete simple și delicioase la care l-am folosit. Vă las mai jos câteva dintre ele, poate vă inspiră să le încercați și voi:
- bruschete cu pesto de leurdă și tofu
- salată de spanac cu tofu crocant și roșii cherry
- ciuperci gratinate cu legume și tofu
Rețeta mea de astăzi, de tacos cu tofu crocant, este simpatică, colorată, plină de texturi și de arome delicioase și cu siguranță vă va ajuta să vă împrieteniți cu tofu.
De curând am făcut și tacos cu cuburi de somon crocant, care a avut mare succes la noi în familie. Dacă vă surâde ideea, găsiți rețeta aici.
Mod de preparare tacos vegan cu tofu crocant
Tofu se poate consuma simplu, așa cum îl găsiți în cutie, dar dacă îl tăiați cubulețe, îl aromatizați puțin și îl rumeniți câteva minute într-o tigaie, devine ușor crocant și e absolut delicios!
Mai avem nevoie de o salată și de câteva foi de tacos. Eu le prefer pe cele cu mălai, dar la fel de bine se pot folosi și pe cele cu făină.
Mai departe nu e nevoie decât să "asamblăm" toate acestea și să servim cu poftă delicioasele tacos cu tofu crocant.
Găsiți mai jos rețeta scrisă, dar și în format video. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, poate că după ce vedeți rețeta aceasta frumoasă, veți dori să vă abonați. Acesta este link-ul de abonare. Mulțumesc! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tacos vegan cu tofu crocant
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 6 foi de tacos
- 300 g tofu (am folosit varianta afumată de la Inedit)
- 5-6 căței de usturoi
- ½ linguriță chimen măcinat
- 300 g mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, varză roșie)
- 2 fire de ceapă verde
- 1 ardei gras mic
- 1-2 roșii
- 2-3 linguri boabe de porumb fiert
- ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie - toate, după gust
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol pregătiți o marinadă din: usturoiul trecut prin presă, chimen măcinat, piper, sos de soia și ulei de măsline.
- Puneți tofu la scurs, presați-l puțin ca să ajutați să se elimine apa, apoi tamponați-l cu șervete de hârtie ca să îl uscați.
- Tăiați tofu cuburi și puneți-le în bol peste marinadă. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
- Puneți un fir de ulei de măsline într-o tigaie și apoi cuburile de tofu marinate. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile amestecând din când în când. Scoateți cuburile de tofu pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Pregătiți salata: amestecați mixul de frunze cu ardeiul gras tăiat fâșii, roșia și boabele de porumb. Faceți un dressing din sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie, toate după gustul vostru și turnați-l peste salată. Amestecați.
- Încălziți foile de tacos pe un grill sau într-o tigaie și pe măsură ce sunt gata, așezați-le într-o tavă, îndoite în două.
- Umpleți foile de tacos cu salată și cuburi de tofu crocant și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu