Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Tacos cu tofu crocant - rețetă vegană delicioasă

Publicat la 1 octombrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

318 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!

Dragii mei, am observat că atunci când vine vorba despre tofu, oamenii se împart în 2 categorii: cei cărora le place și cei care nu prea știu despre ce este vorba.

Desigur, mai există și cei care spun că nu le place tofu, dar de fapt eu sunt convinsă că nu au gustat ceea ce trebuie! 😉

Tacos vegan cu tofu crocant

Tofu este un aliment natural , cu puține calorii, foarte popular în Orientul Îndepărtat. Este produs prin închegarea laptelui de soia, printr-un procedeu foarte asemănător cu obținerea brânzeturilor. De aceea veți auzi uneori denumirea de "brânză tofu", ceea ce este totuși, un termen impropriu.

Eu folosesc destul de des tofu, mai ales în zilele sau perioadele de post, preferatele mele fiind variantele mai aromate, cum este cel afumat și cel cu chimen.

Pe blog veți mai găsi câteva rețete simple și delicioase la care l-am folosit. Vă las mai jos câteva dintre ele, poate vă inspiră să le încercați și voi:

  • bruschete cu pesto de leurdă și tofu
  • salată de spanac cu tofu crocant și roșii cherry
  • ciuperci gratinate cu legume și tofu

Rețeta mea de astăzi, de tacos cu tofu crocant, este simpatică, colorată, plină de texturi și de arome delicioase și cu siguranță vă va ajuta să vă împrieteniți cu tofu.

De curând am făcut și tacos cu cuburi de somon crocant, care a avut mare succes la noi în familie. Dacă vă surâde ideea, găsiți rețeta aici.

Tacos vegan cu tofu crocant

Mod de preparare tacos vegan cu tofu crocant

Tofu se poate consuma simplu, așa cum îl găsiți în cutie, dar dacă îl tăiați cubulețe, îl aromatizați puțin și îl rumeniți câteva minute într-o tigaie, devine ușor crocant și e absolut delicios!

  • tofu la tigaie
  • tofu cuburi

Mai avem nevoie de o salată și de câteva foi de tacos. Eu le prefer pe cele cu mălai, dar la fel de bine se pot folosi și pe cele cu făină.

Mai departe nu e nevoie decât să "asamblăm" toate acestea și să servim cu poftă delicioasele tacos cu tofu crocant.

Găsiți mai jos rețeta scrisă, dar și în format video. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, poate că după ce vedeți rețeta aceasta frumoasă, veți dori să vă abonați. Acesta este link-ul de abonare. Mulțumesc! 🙂

Umplere tacos cu salata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tacos vegan cu tofu crocant

Tacos vegan cu tofu crocant

O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 6 foi de tacos
  • 300 g tofu (am folosit varianta afumată de la Inedit)
  • 5-6 căței de usturoi
  • ½ linguriță chimen măcinat
  • 300 g mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, varză roșie)
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ardei gras mic
  • 1-2 roșii
  • 2-3 linguri boabe de porumb fiert
  • ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie - toate, după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol pregătiți o marinadă din: usturoiul trecut prin presă, chimen măcinat, piper, sos de soia și ulei de măsline.
  • Puneți tofu la scurs, presați-l puțin ca să ajutați să se elimine apa, apoi tamponați-l cu șervete de hârtie ca să îl uscați.
  • Tăiați tofu cuburi și puneți-le în bol peste marinadă. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
  • Puneți un fir de ulei de măsline într-o tigaie și apoi cuburile de tofu marinate. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile amestecând din când în când. Scoateți cuburile de tofu pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Pregătiți salata: amestecați mixul de frunze cu ardeiul gras tăiat fâșii, roșia și boabele de porumb. Faceți un dressing din sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie, toate după gustul vostru și turnați-l peste salată. Amestecați.
  • Încălziți foile de tacos pe un grill sau într-o tigaie și pe măsură ce sunt gata, așezați-le într-o tavă, îndoite în două.
  • Umpleți foile de tacos cu salată și cuburi de tofu crocant și serviți imediat.
Valori nutriționale
Tacos vegan cu tofu crocant
Valori per porție
Calorii
119
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
899
IU
18
%
Calciu
 
93
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tacos vegan cu tofu crocant

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
318 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x