• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete rapide

    Tacos cu tofu crocant - rețetă vegană delicioasă

    Publicat la 1 octombrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!

    Dragii mei, am observat că atunci când vine vorba despre tofu, oamenii se împart în 2 categorii: cei cărora le place și cei care nu prea știu despre ce este vorba.

    Desigur, mai există și cei care spun că nu le place tofu, dar de fapt eu sunt convinsă că nu au gustat ceea ce trebuie! 😉

    Tacos vegan cu tofu crocant

    Tofu este un aliment natural, cu puține calorii, foarte popular în Orientul Îndepărtat. Este produs prin închegarea laptelui de soia, printr-un procedeu foarte asemănător cu obținerea brânzeturilor. De aceea veți auzi uneori denumirea de "brânză tofu", ceea ce este totuși, un termen impropriu.

    Eu folosesc destul de des tofu, mai ales în zilele sau perioadele de post, preferatele mele fiind variantele mai aromate, cum este cel afumat și cel cu chimen.

    Pe blog veți mai găsi câteva rețete simple și delicioase la care l-am folosit. Vă las mai jos câteva dintre ele, poate vă inspiră să le încercați și voi:

    • bruschete cu pesto de leurdă și tofu
    • salată de spanac cu tofu crocant și roșii cherry
    • ciuperci gratinate cu legume și tofu

    Rețeta mea de astăzi, de tacos cu tofu crocant, este simpatică, colorată, plină de texturi și de arome delicioase și cu siguranță vă va ajuta să vă împrieteniți cu tofu.

    De curând am făcut și tacos cu cuburi de somon crocant, care a avut mare succes la noi în familie. Dacă vă surâde ideea, găsiți rețeta aici.

    Tacos vegan cu tofu crocant

    Mod de preparare tacos vegan cu tofu crocant

    Tofu se poate consuma simplu, așa cum îl găsiți în cutie, dar dacă îl tăiați cubulețe, îl aromatizați puțin și îl rumeniți câteva minute într-o tigaie, devine ușor crocant și e absolut delicios!

    • tofu la tigaie
    • tofu cuburi

    Mai avem nevoie de o salată și de câteva foi de tacos. Eu le prefer pe cele cu mălai, dar la fel de bine se pot folosi și pe cele cu făină.

    Mai departe nu e nevoie decât să "asamblăm" toate acestea și să servim cu poftă delicioasele tacos cu tofu crocant.

    Găsiți mai jos rețeta scrisă, dar și în format video. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, poate că după ce vedeți rețeta aceasta frumoasă, veți dori să vă abonați. Acesta este link-ul de abonare. Mulțumesc! 🙂

    Umplere tacos cu salata

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tacos vegan cu tofu crocant

    Tacos vegan cu tofu crocant

    O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie antiaderenta
    tigaie antiaderenta

    Ingrediente
     

    • 6 foi de tacos
    • 300 g tofu (am folosit varianta afumată de la Inedit)
    • 5-6 căței de usturoi
    • ½ linguriță chimen măcinat
    • 300 g mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, varză roșie)
    • 2 fire de ceapă verde
    • 1 ardei gras mic
    • 1-2 roșii
    • 2-3 linguri boabe de porumb fiert
    • ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie - toate, după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un bol pregătiți o marinadă din: usturoiul trecut prin presă, chimen măcinat, piper, sos de soia și ulei de măsline.
    • Puneți tofu la scurs, presați-l puțin ca să ajutați să se elimine apa, apoi tamponați-l cu șervete de hârtie ca să îl uscați.
    • Tăiați tofu cuburi și puneți-le în bol peste marinadă. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
    • Puneți un fir de ulei de măsline într-o tigaie și apoi cuburile de tofu marinate. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile amestecând din când în când. Scoateți cuburile de tofu pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    • Pregătiți salata: amestecați mixul de frunze cu ardeiul gras tăiat fâșii, roșia și boabele de porumb. Faceți un dressing din sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie, toate după gustul vostru și turnați-l peste salată. Amestecați.
    • Încălziți foile de tacos pe un grill sau într-o tigaie și pe măsură ce sunt gata, așezați-le într-o tavă, îndoite în două.
    • Umpleți foile de tacos cu salată și cuburi de tofu crocant și serviți imediat.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Tacos vegan cu tofu crocant
    Valori per porție
    Calorii
    119
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    5
    g
    8
    %
    Carbohidrați
     
    13
    g
    4
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    899
    IU
    18
    %
    Calciu
     
    93
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tacos vegan cu tofu crocant

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • supa de dovlecei a la grec
      Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.