Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
2
votes
Paste cu ardei copți și ciuperci
Preparare
15
minutes
mins
Gătire
15
minutes
mins
Timp total
30
minutes
mins
Categorie:
Feluri de baza
Porții:
2
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
160
g
paste
eu prefer pastele scurte: fusilli, penne, farfalle, etc.
300
g
ciuperci
4
ardei copți
kapia sau roșii arată mai bine în farfurie
150
ml
suc de roșii
sau
cuburi de roșii din conservă
30
ml
ulei de măsline
2-3
căței de usturoi
sare și piper după gust
1
linguriță de cimbru uscat
câteva frunze proaspete de busuioc
opțional - parmezan ras
Mod de preparare
Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
Cât timp fierb pastele, căliți ciupercile și usturoiul în uleiul de măsline. Adăugați ardeii copți tăiați fâșii și sucul de roșii.
Condimentați cu sare, piper și puțin cimbru uscat și lăsați amestecul să dea câteva clocote și să se combine aromele.
Scurgeți pastele de apa în care au fiert, adăugați-le peste sosul de ciuperci și ardei copți și adăugați frunzele de busuioc.
Serviți pastele calde, simple sau presărate cu parmezan ras.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!