Din seria de mare succes pe blog "ce rețete mai știm cu ardei copți", astăzi vă prezint rețeta de paste cu ardei copți și ciuperci și sper ca aceasta să devină și la voi una dintre rețetele de vară preferate, așa cum este și la noi 🙂
De fapt nu e doar o rețetă de vară pentru că la urma urmei se poate face în orice alt anotimp dacă avem ardei copți puși în congelator. Și mulți dintre noi îi avem, căci noi, românii, suntem oameni gospodari și ne facem iarna car și vara sanie, nu-i așa?
Carevasăzică, cu câteva paste pe care le avem mereu în casă, o mână de ciuperci și niște ardei ascunși în frigider, putem încropi oricând o masă rapidă, ieftină și delicioasă.
Mod de preparare paste cu ardei copți și ciuperci
Nimic deosebit sau greu la rețeta asta de paste cu ardei copți și ciuperci. Se face la fel de rapid și de ușor ca orice altă rețetă de paste. În plus, fiecare o poate varia după gust și după ce mai găsește prin cămară.
De exemplu ciupercile pot fi proaspete, congelate sau din conservă, deși eu una încă nu am găsit o conservă de ciuperci care să îmi placă. Dar poate aveți ciuperci marinate de voi, acasă. Sau puteți adăuga smântână în sos și puțin parmezan ras la final. Dacă țineți post, puteți folosi o smântână vegetală de caju.. Sau câteva boabe de porumb fiert, fulgi de drojdie, fâșii de bacon, etc.
Ăsta e unul din motivele pentru care iubim pastele, nu-i așa? Pentru că putem face infinite variații pornind de la câteva ingrediente. Aici găsiți mai multe rețete simple și gustoase cu paste.
Iar dacă sunteți iubitori de ciuperci, trebuie neapărat să o încercați și pe cea de ciuperci la tigaie cu ceapă verde și usturoi. E la fel de bună și de rapidă! 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 160 g paste (eu prefer pastele scurte: fusilli, penne, farfalle, etc.)
- 300 g ciuperci
- 4 ardei copți (kapia sau roșii arată mai bine în farfurie)
- 150 ml suc de roșii (sau cuburi de roșii din conservă)
- 30 ml ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de cimbru uscat
- câteva frunze proaspete de busuioc
opțional - parmezan ras
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeți pastele în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
- Cât timp fierb pastele, căliți ciupercile și usturoiul în uleiul de măsline. Adăugați ardeii copți tăiați fâșii și sucul de roșii.
- Condimentați cu sare, piper și puțin cimbru uscat și lăsați amestecul să dea câteva clocote și să se combine aromele.
- Scurgeți pastele de apa în care au fiert, adăugați-le peste sosul de ciuperci și ardei copți și adăugați frunzele de busuioc.
- Serviți pastele calde, simple sau presărate cu parmezan ras.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc poftă bună la paste cu ardei copți și ciuperci!
Lasă un comentariu