Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele rece şi zahărul aromat. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
Dăm batonul de scorţişoară pe răzătoare şi adăugăm pudra obţinută în budinca de tapioca.
Lăsăm budinca să se răcorească puţin, apoi punem şi cubuleţele de piersică, eventual încă câteva flori de lavandă dacă doriţi o aromă mai pregnantă.
Turnăm budinca în borcanele pregătite şi o lăsăm să se răcească complet.
Dacă nu o serviţi imediat, sau dacă o faceţi de seara pentru a doua zi, e bine să o păstraţi la frigider.