Reţeta de azi reuneşte 3 ingrediente pentru care am eu aşa, câte o slăbiciune mai nouă sau mai veche.
Am o slăbiciune mai veche pentru piersici, care pentru mine sunt un fel de fructul oprit. Am alergie la puful piersicilor, aşa că sunt dependentă de binevoitorii din jurul meu pe care trebuie să-i conving să-mi cureţe şi mie câte o piersică ca să nu mor de poftă. Aş putea să le înlocuiesc bine-merci cu nectarine, dar parcă nu-i chiar acelaşi lucru. Piersicile sunt mai dulci, mai aromate şi mai bune. Nectarinele nu-s decât o imitaţie. Reuşită, dar imitaţie 🙂
Tot o slăbiciune mai veche am şi pentru batoanele de scorţişoară pe care le rad şi obţin o aromă mult mai pronunţată şi mai dulce decât cea a scorţişoarei pudră care se găseşte de obicei ambalată în pliculeţe.
Şi mai am o slăbiciune pentru aroma fresh-delicată-amăruie-violetă a lavandei. Aşa că la reţeta asta am folosit zahărul aromat cu lavandă recent preparat pe care vi l-am arătat şi vouă săptămâna trecută.
Avem aşadar piersici + scorţişoară + lavandă = o îmbinare superbă de arome. Şi pentru că toate astea trebuiau reunite cumva, în ceva...le-am reunit într-o budincă de tapioca, făcută după aceeaşi reţeta pe care am folosit-o şi la budinca de tapioca cu vişine. Totul făcut de seara, închis într-un borcan etanş şi luat a doua zi la birou. Budinca asta e o gustare perfectă, numai bună de răsfăţat cu ea atunci când stresul sau oboseala atinge cote maxime. Îţi ia stresul cu mâna, credeți-mă! 🙂
Mod de preparare budincă de tapioca cu piersici şi scorţişoară
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 100 g perle de tapioca
- 400 ml de apă
- 400 ml de lapte (poate fi şi lapte vegetal)
- 100 g zahăr aromat cu lavandă (sau zahăr tos şi opţional flori de lavandă)
- 2-3 piersici curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe
- ½ de baton de scorţişoară (sau 1 linguriţă de pudră)
Instrucțiuni de preparare
- Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
- Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
- Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele rece şi zahărul aromat. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
- Dăm batonul de scorţişoară pe răzătoare şi adăugăm pudra obţinută în budinca de tapioca.
- Lăsăm budinca să se răcorească puţin, apoi punem şi cubuleţele de piersică, eventual încă câteva flori de lavandă dacă doriţi o aromă mai pregnantă.
- Turnăm budinca în borcanele pregătite şi o lăsăm să se răcească complet.
- Dacă nu o serviţi imediat, sau dacă o faceţi de seara pentru a doua zi, e bine să o păstraţi la frigider.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailBatoanele de scorţişoară folosite la reţeta de azi le am de la prietenii mei de la Solaris Belşug din Natură care au mereu grijă să mă surprindă cu ingrediente deosebite şi de foarte bună calitate. Dacă mă urmăriţi de mai mult timp ştiţi că eu rareori recomand producători sau magazine online, dar cine merită, merită şi o fac din toată inima.
vavaly a zis
m ai facut curioasa cu reteta asta si cu tapioca. am citit despre ea si pare foarte ok pentru copii. intrebare: are vreun gust aparte? as incerca si eu.
Iuliana a zis
Da, tapioca e foarte buna pentru copii. Parca la cealalta reteta comentase cineva ca le da bebelusilor de la 8 luni.
Nu are niciun gust, practic e un amidon. E ca faina de orez sa zicem.
Cristina P. a zis
Mie reteta asta nu mi-a aparut in mesaje desi m-am abonat. Stii cumva de ce ca altele au venit doar asta nu.
Iuliana a zis
Cristina, tu esti abonata la newsletterul saptamanal de vinerea sau primesti fiecare postare prin e-mail? Ca nu mi-e clar unde sa cercetez. In spam ai cautat? Poate e acolo...