Mixați untul moale cu zahărul pudră, zahărul Bourbon și sarea.
Adăugați pe rând oul întreg, mixați apoi adăugați și gălbenușul și mixați din nou.
Încorporați faina puțin câte puțin amestecând cu o spatulă.
Frământați aluatul doar până când se leagă și puteți forma o bilă de aluat. Nu frământați mai mult pentru că aluatul se va întări și nu vom mai aveam coji de nuci fragede.
Puneți aluatul într-o folie alimentară și lăsați-l la frigider cel puțin 2 ore.
După cele 2 ore, scoateți aluatul și formați biluțe pe care le puneți la copt în forma de nuci. În funcție de dimensiunile formei pe care o aveți, biluțele pot fi mai mari sau mai mici. La forma mea electrică am format biluțe de 6 grame cărora le-am dat o formă ovală, așa cum sunt si cavitățile formei.
Coaceți cojile conform instrucțiunilor aparatului. La aparatul meu, coacerea a durat cam 3 minute.
Scoateți cojile de nuci din formă cu atenție să nu vă ardeți și lăsați-le să se răcească înainte de umplere.
După răcire cojile vor fi uscate, tari, ușor casante. Îndreptați marginile cojilor cu vârful unui cuțit.
Pesmetul care rezultă îl puteți folosi la un salam de biscuiți sau la biluțe de biscuiți cu vișine. Dacă nu îl folosiți imediat, poate fi păstrat într-o pungă la congelator. Și cojile de nuci se pot păstra la congelator într-o cutie cu capac etanș până la 3 luni.