Go Back
+ servings
Nuci umplute
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Nuci umplute ca în copilărie

Rețeta de nuci umplute ca în copilărie, cu gust de unt bun și umplutură la alegere: ciocolată neagră, ciocolată albă sau magiun de prune.
Preparare2 hours
Gătire30 minutes
la rece4 hours
Timp total6 hours 30 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 45 nuci (90 de coji)
Calories: 91kcal

Ingrediente

coji

  • 150 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 350 g făină
  • un vârf de linguriță praf de copt

cremă de ciocolată neagră

cremă de ciocolată albă

  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g ciocolată albă
  • vanilie - opțional

umplutură de gem

  • ½ borcan magiun de prune, de preferat cu nuci

Mod de preparare

cojile de nuci

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră, zahărul Bourbon și sarea.
  • Adăugați pe rând oul întreg, mixați apoi adăugați și gălbenușul și mixați din nou.
  • Încorporați faina puțin câte puțin amestecând cu o spatulă.
  • Frământați aluatul doar până când se leagă și puteți forma o bilă de aluat. Nu frământați mai mult pentru că aluatul se va întări și nu vom mai aveam coji de nuci fragede.
  • Puneți aluatul într-o folie alimentară și lăsați-l la frigider cel puțin 2 ore.
  • După cele 2 ore, scoateți aluatul și formați biluțe pe care le puneți la copt în forma de nuci. În funcție de dimensiunile formei pe care o aveți, biluțele pot fi mai mari sau mai mici. La forma mea electrică am format biluțe de 6 grame cărora le-am dat o formă ovală, așa cum sunt si cavitățile formei.
  • Coaceți cojile conform instrucțiunilor aparatului. La aparatul meu, coacerea a durat cam 3 minute.
  • Scoateți cojile de nuci din formă cu atenție să nu vă ardeți și lăsați-le să se răcească înainte de umplere.
  • După răcire cojile vor fi uscate, tari, ușor casante. Îndreptați marginile cojilor cu vârful unui cuțit.
  • Pesmetul care rezultă îl puteți folosi la un salam de biscuiți sau la biluțe de biscuiți cu vișine. Dacă nu îl folosiți imediat, poate fi păstrat într-o pungă la congelator.
  • Și cojile de nuci se pot păstra la congelator într-o cutie cu capac etanș până la 3 luni.

cremă de ciocolată neagră și albă

  • Pentru ambele creme, modul de lucru este același.
  • Punem frișca la încălzit și mărunțim ciocolata.
  • Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, punem ciocolata mărunțită. Nu amestecăm, ci lăsăm vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
  • După cele 15 minute, amestecăm cu un tel de mână să omogenizăm crema și verificăm să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
  • Acoperim vasul și îl dăm la frigider pentru cel puțin 4 ore.
  • După cele 4 ore, adăugăm rom sau vanilie, după preferințe și mixăm crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.

umplere nuci

  • Dacă folosiți magiun de prune, pentru mai multă savoare puteți adăuga în el nucă măcinată și puțin rom.
  • Umpleți jumătățile de nuci cu cremă de ciocolată și/sau magiun de prune, apoi le lipiți două câte două.
  • Pudrați nucile cu zahăr și păstrați-le într-un loc răcoros.
  • Sunt mai bune a doua zi, după ce cojile se vor înmuia în contact cu crema sau magiunul.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 91kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 1g | Grăsimi: 5g | Colesterol: 22mg | Fibre: 1g | Zahăr: 4g