• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Fursecuri

    Biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)

    Publicat la 8 martie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Biluţele din biscuiţi cu vişine din vișinată sau din compot erau nelipsite de pe mesele de sarbatoare când eram copil și de cele mai multe ori se terminau primele, înaintea altor prăjituri mai elaborate la care poate mama muncea de trei ori mai mult.

    Biluţele se fac din biscuiţi şi nucă măcinată, la care adăugăm lapte, cacao şi unt topit şi sunt aromatizate de obicei cu rom sau vanilie. Sunt delicioase, ciocolatoase, iar vişina acrişoară ascunsă în mijloc face toţi banii! E un desert care se face tare ușor și rapid. Chiar și copiii le pot meșteri și vor fi deosebit de încântați să le facă dacă îi lăsați să murdărească puţin pe mânuţe 🙂

    Biluţe din biscuiţi cu vişine

    Am pregătit această reţetă folosind biscuiţii digestivi fără gluten de la Schar. Este o a doua reţetă de desert pe care o propun pentru campania “Gătim românește și fără gluten cu Schar”.  Prima reţetă propusă a fost cea de eclere şi choux a la creme cu căpşuni (click pentru a vedea reţeta).

    Dacă doriţi să vă inspiraţi sau doriţi să ajutaţi un prieten care se confruntă cu intoleranţa la gluten, puteţi găsi toate reţetele participante la această campanie, grupate într-un album pe Facebook (click aici).  Schar va premia una dintre persoanele care vor lăsa comentarii în albumul campaniei cu un pachet cu produse fără gluten. Comentaţi, aşadar! 🙂

    Biluţe din biscuiţi cu vişine

    Mod de preparare biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)

    Biluţe din biscuiţi cu vişine

    Biluţe din biscuiţi cu vişine

    Biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)

    5 from 3 votes
    Tipărește
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 10 minutes
    Timp total: 25 minutes
    Număr de porții: 20 -25 buc

    Ingrediente
     

    • 300 g biscuiți digestivi fără gluten
    • 250 g nuci
    • 150 g unt
    • 100 ml lapte
    • 50 g zahăr (sau după gust dacă doriți bomboane mai dulci)
    • 2-3 linguri de cacao neagră
    • 1-2 lingurițe de extract de vanilie sau esență de rom
    • vișine din vișinată sau din compot

    pentru topping

    • cacao (nucă măcinată, decor de ciocolată, nucă de cocos, etc.)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Măcinăm biscuiții și nuca cât mai fin cu putință și le punem într-un castron.
    • Punem laptele la încălzit împreună cu zahărul și untul tăiat cuburi. Nu trebuie sa fiarbă, ci îl încălzim doar cât să se topească untul.
    • Când untul s-a topit, adăugăm pudra de cacao amestecând continuu cu un tel de mână ca să nu facă cocoloașe. Adăugăm extractul de vanilie sau esența de rom.
    • Turnam laptele cu cacao peste biscuiții măcinați și omogenizăm compoziția.
    • Cu palmele ușor umezite, formam biluțe în care "ascundem" câte o vișină din vișinată sau din compot.
    • Tăvălim biluțele după preferințe prin cacao, nucă măcinată, nucă de cocos sau decor de ciocolată.
    • Biluțele din biscuiți se păstrează la frigider pana la servire.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Biluţe din biscuiţi cu vişine

    Poftă bună la biluţe din biscuiţi cu vişine (reţetă fără gluten)!

    « Gulii pane făcute la cuptor -reţetă de post
    Sandviș de post cu chifteluţe din legume (fără gluten) »

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iulia

      decembrie 11, 2017 at 7:42 pm

      Am făcut și eu sunt foarte bune

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 14, 2017 at 11:21 pm

        Ma bucur ca ti-au placut! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Vișinată de casă - rețeta tradițională pas cu pas
    • Chec cu vișine și cacao, dulce-acrișor și foarte pufos
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu căpșuni

    Nou pe blog

    • Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește
    • Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
    • Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.