Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul să se încingă și căliți mai întâi semințele de chimen pentru 2-3 minute.
Adăugați apoi: ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe, un morcov tăiat rondele, iar celălalt dat pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele 3-4 minute până când se înmoaie, apoi puneți și usturoiul mărunțit.
Peste legume puneți cuburile de carne și lăsați-le să se călească până când se albesc pe toate părțile, apoi puneți în cratiță și condimentele: boia de ardei, sare, piper, dafin și fulgi de chilli (opțional). Amestecați.
Turnați cam 250 ml din supa concentrată de vită. Aceasta trebuie să fie caldă! Lăsați mâncarea să fiarbă cu capac, la foc mic, aprox. 40 de minute. Amestecați din când în când să nu se lipească.
Verificați carnea, ar trebui să fie acum pe jumătate fiartă. Turnați vinul roșu, mai completați cu supă dacă este nevoie și lăsați tocana să se gătească în continuare, tot cu capac încă 40 de minute.
Verificați din nou carnea, dacă e fragedă și bine gătită, puneți în oală pastele și restul de supă caldă și lăsați mâncarea să fiarbă încă 10-15 minute ca să se umfle pastele.
Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt și serviți această mâncare de paste cu carne și sos cât e caldă.