Go Back
+ servings
pulpe dezosate rumenite la airfryer
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect

Rețeta de pulpe dezosate la airfryer, ideală pentru orice masă. În 20 de minute ai o friptură perfect condimentată, fragedă și rumenită.
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 212kcal

Ingrediente

  • 4 pulpe dezosate cu sau fără piele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță boia dulce
  • 1 linguriță pudră de usturoi deshidratat
  • 1 linguriță fulgi de ceapă
  • 1 linguriță oregano
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper măcinat

Mod de preparare

  • Uscați pulpele tamponându-le cu șervete de hârtie. Folosind o pensulă, ungeți carnea cu ulei de măsline pe toate părțile.
    carne de pui unsa cu ulei
  • Amestecați într-un bol toate condimentele din listă, apoi le presărați uniform peste carne.
    carne de pui condimentata in casttron alb
  • Dacă nu vă grăbiți, acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o pe blatul de lucru pentru 15 minute. Va avea gust mai bun, pentru că aromele au timp să intre în fibrele cărnii. Dacă vă grăbiți, o puteți găti imediat.
    castron cu carne condimentata acoperit cu folie alimentara
  • Preîncălziți friteuza la 200 de grade pentru 3 minute, apoi așezați carnea în coș, cu partea unde a fost pielea (sau cu pielea) în sus. Fără hârtie de copt! Setați timerul la 20 de minute.
    carne condimentata in cosul airfryerului
  • La jumătatea timpului, adică dupa 10 minute, deschideți coșul și cu un clește întoarceți rapid carnea pe partea cealaltă. Continuați gătirea până la terminarea programului.
    pulpe dezosate în airfrer intoarse cu cleștele de bucatarie
  • La finalul celor 20 de minute setate, testați dacă pulpele sunt gătite suficient tăind una dintre ele în partea unde carnea e mai groasă. Dacă e nevoie, gătiți încă 5 minute tot la 200 de grade.
    pulpe dezosate la airfryer

Notă

  • După gătire lăsați pulpele de pui să se odihnească timp de 5 minute înainte să o serviți, pentru a permite aromelor și sucurilor din carne să se așeze. Astfel veți avea pulpe mai aromate și mai gustoase.
  • Dacă mai rămân bucăți de carne care nu s-au mâncat, nu le aruncați! Folosiți-le a doua zi într-o omletă la cuptor, într-un sandviș sau într-o salată delicioasă. De asemenea, câteva fâșii de carne de pui pot îmbogăți o supă cu tortellini.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 212kcal | Carbohidrați: 0.2g | Proteine: 26g | Grăsimi: 11g | Fibre: 0.1g | Zahăr: 0.02g | Vitamina A: 66IU | Calciu: 4mg