Timp estimat pentru citit: 7 minute
Această rețetă de pulpe dezosate la airfryer este ușoară și perfectă pentru prânz sau pentru cină. În doar 20 de minute ai o friptură de pui perfect condimentată, fragedă la interior și frumos rumenită la exterior.
De când a intrat această friteuză cu aer cald în viețile noastre descopăr tot mai multe idei de a o folosi și nu mă dezamăgește niciodată.
Mai nou, pulpele de pui la airfryer au devenit una dintre metodele mele preferate de a găti carnea de pui. Ies mereu atât de fragede și de bine rumenite deși folosesc doar o lingură de ulei la gătit.
Rețeta de pui la friteuza cu aer cald este o modalitate excelentă de a obține ușor și repede o mâncare gustoasă și sănătoasă cu efort minim. Cât timp se gătesc pulpele aveți timp să pregătiți o garnitură potrivită sau o salată răcoritoare care să le însoțească la masă.
Mergi direct la:
Ingrediente
Vedeți în fotografia de mai jos tot ce vă trebuie pentru rețeta de pulpe dezosate la airfryer. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
- pulpe de pui - dezosate, cu sau fără piele
- ulei de măsline - ajută la obținerea unei cruste frumos rumenite și adaugă o aromă delicioasă
- condimente - sare, piper, boia dulce, usturoi deshidratat, fulgi de ceapă, oregano
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum să faci pulpe dezosate la airfryer - rețeta pas cu pas
- Uscați pulpele tamponându-le cu șervete de hârtie. Folosind o pensulă, ungeți carnea cu ulei de măsline.
2. Amestecați într-un bol toate condimentele din listă, apoi le presărați uniform peste carne, pe toate părțile.
3. Dacă nu vă grăbiți, acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o pe blatul de lucru pentru 15 minute. Va avea gust mai bun, pentru că aromele au timp să intre în fibrele cărnii. Dacă vă grăbiți, o puteți găti imediat.
4. Preîncălziți friteuza la 200 de grade pentru 3 minute, apoi așezați carnea în coș, cu partea unde a fost pielea (sau cu pielea) în sus. Fără hârtie de copt! Setați timerul la 20 de minute.
5. La jumătatea timpului, adică dupa 10 minute, deschideți coșul și cu un clește întoarceți rapid carnea pe partea cealaltă. Continuați gătirea.
6. La finalul celor 20 de minute setate, întoarceți din nou carnea și o mai lăsați încă 5 minute tot la 200 de grade. În funcție de carne și de aparat, poate fi nevoie să ajustați timpul 1-2 minute în plus sau în minus. Lăsați carnea să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Ce puteți înlocui în rețetă
Iată ce puteți schimba în rețetă:
- pulpe dezosate - la fel de ușor și cu rezultate la fel de bune puteți găti și pulpe întregi la airfryer, doar timpul de gătire va fi puțin mai lung
- mix de condimente - puteți omite sau puteți adăuga condimente după preferințe
- ulei de măsline - îl puteți înlocui cu ulei obișnuit de floarea soarelui sau cu unt topit
Cu ce poți servi aceste pulpe dezosate la airfryer
Pulpele dezosate merg bine alături de garnituri de cartofi, orez, bulgur sau cușcuș. Dar dacă vreți un meniu mai dietetic, puneți alături doar o salată și va fi perfect! Vă las mai jos câteva sugestii:
Cum se păstrează
După gătire lăsați pulpele să se răcească la temperatura camerei apoi le puneți într-un recipient cu capac și le păstrați la frigider până la 3 zile.
Reîncălziți pulpele tot în airfryer la 180 de grade timp de 4-5 minute.
Dacă doriți să le congelați alegeți un recipient potrivit pentru congelator și le puteți păstra astfel până la 3 luni. Când doriți să le serviți lăsați-le să se dezghețe peste noapte în frigider, apoi le încălziți.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
- După gătire lăsați pulpele de pui să se odihnească timp de 5 minute înainte să o serviți, pentru a permite aromelor și sucurilor din carne să se așeze. Astfel veți avea pulpe mai aromate și mai gustoase.
- Dacă mai rămân bucăți de carne care nu s-au mâncat, nu le aruncați! Folosiți-le a doua zi într-o omletă la cuptor, într-un sandviș sau într-o salată delicioasă. De asemenea, câteva fâșii de carne de pui pot îmbogăți o supă cu tortellini.
Întrebări frecvente
Puteți găti piept de pui condimentndu-l exact la fel, doar timpul de gătire va fi mai scurt pentru că pieptul de pui e o carne mai fragedă. Va fi gata în aprox. 15 minute.
Alte rețete ușoare la airfryer
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 pulpe dezosate (cu sau fără piele)
- 1 lingură ulei de măsline
- ½ linguriță boia dulce
- 1 linguriță pudră de usturoi deshidratat
- 1 linguriță fulgi de ceapă
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper măcinat
Instrucțiuni de preparare
- Uscați pulpele tamponându-le cu șervete de hârtie. Folosind o pensulă, ungeți carnea cu ulei de măsline pe toate părțile.
- Amestecați într-un bol toate condimentele din listă, apoi le presărați uniform peste carne.
- Dacă nu vă grăbiți, acoperiți carnea cu folie alimentară și lăsați-o pe blatul de lucru pentru 15 minute. Va avea gust mai bun, pentru că aromele au timp să intre în fibrele cărnii. Dacă vă grăbiți, o puteți găti imediat.
- Preîncălziți friteuza la 200 de grade pentru 3 minute, apoi așezați carnea în coș, cu partea unde a fost pielea (sau cu pielea) în sus. Fără hârtie de copt! Setați timerul la 20 de minute.
- La jumătatea timpului, adică dupa 10 minute, deschideți coșul și cu un clește întoarceți rapid carnea pe partea cealaltă. Continuați gătirea până la terminarea programului.
- La finalul celor 20 de minute setate, testați dacă pulpele sunt gătite suficient tăind una dintre ele în partea unde carnea e mai groasă. Dacă e nevoie, gătiți încă 5 minute tot la 200 de grade.
Bine de știut:
- După gătire lăsați pulpele de pui să se odihnească timp de 5 minute înainte să o serviți, pentru a permite aromelor și sucurilor din carne să se așeze. Astfel veți avea pulpe mai aromate și mai gustoase.
- Dacă mai rămân bucăți de carne care nu s-au mâncat, nu le aruncați! Folosiți-le a doua zi într-o omletă la cuptor, într-un sandviș sau într-o salată delicioasă. De asemenea, câteva fâșii de carne de pui pot îmbogăți o supă cu tortellini.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu