Şi la voi salatele sunt la putere în perioada asta? Şi la noi! 🙂 Dar ce bine că la salate doar imaginaţia noastră este limita. Poţi face combinaţii infinite şi partea cea mai faină este că orice şi oricum te-ai gândi să pui într-un bol de salată, în maximum 30 de minute te vei aşeza la masă şi vei avea un meniu bun, bun de tot, săţios iar de sănătos nici nu mai zic, că asta e marea obsesie a zilelor noastre.
Eu am combinat în salata de azi nişte piept de pui cu o salată iceberg dulce şi crocantă, un ardei gras roşu şi câteva boabe de porumb fiert. Pieptul de pui l-am condimentat basic cu sare, piper şi cimbru uscat. Mai ţineţi minte când vă îndemnam cu frumosul să puneţi cimbru la uscat că face toţi banii? Ei bine, al meu e deja gata, pus frumos în borcănel la locul lui şi cum nu am mereu la îndemână cimbru proaspăt, am şi început să-l folosesc pe ăsta uscat.
Bun, deci pieptul de pui l-am perpelit rapid pe grill-ul de teflon cât timp am spălat salata şi am tăiat ardeiul şi ceapa. Pieptul de pui e gata imediat şi se răceşte foarte repede. Practic, odată ce am terminat de tocat vegetalele era şi el gata de adăugat peste ele.
Apoi urmează operaţiunea complicată de asezonare a salatei şi pentru asta va trebui să urmăriţi cu mare atenţie succesiunea de mişcări de mai jos, altfel n-o să vă iasă! 😀
Glumesc, desigur. Tocmai am descoperit cum pot să unesc mai multe fotografii şi m-am amuzat făcând comedia de mai jos.
Dacă preferaţi orice alt dressing e ok. Salata asta se cam pretează la orice. Dar eu am ţinut la simplitatea ei şi nu am vrut să i-o întinez. Carevasăzică: suc de lămâie proaspăt stors, ulei de măsline extravirgin de bună calitate, sare şi cu asta basta. Amestecăm, mâncăm. Poftă bună!
Mod de preparare salată iceberg cu piept de pui şi ardei gras
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 salată iceberg micuţă
- 2 ardei graşi
- 4 fire de ceapă verde
- ½ conservă de porumb fiert
- 50 ml ulei de măsline extravirgin
- piper şi cimbru pentru pieptul de pui
- sare (suc de lămâie - după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiem pieptul de pui în fâşii cam de 4 cm lăţime, le batem cu ciocanul de şniţele să le frăgezim puţin, apoi le condimentăm cu sare, piper şi cimbru uscat după gust.
- Punem pieptul de pui pe grătar şi îl lăsăm cât să prindă puţină culoare pe ambele părţi.
- După ce carnea s-a răcit puţin, o tăiem fâşii mai mici.
- Spălăm salata şi o tăiem într-un castron încăpător.
- Adăugăm ardeiul gras tăiat fâşii, ceapa verde tocată mărunt şi porumbul.
- Punem şi pieptul de pui peste salată.
- Asezonăm cu sare, suc de lămâie proaspăt stors şi ulei de măsline şi servim imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
doina
Doamne ce-mi plac postarile tale jucause si zambarete ! (desi sunt doar retete ). Parca as deschide o carte cu povestioare care te fac sa nu o lasi din mana pana nu se termina si tot ai mai vrea. Se vede ca pui suflet si multa mumca in ceea ce faci . Respect si o imbratisare cu mult drag.
Iuliana
Multumesc mult, Doina! Asa este, imi place teribil ceea ce fac. O imbratisare mare si de la mine!