Go Back
+ servings
Iepure la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Iepure la cuptor

Iată cum se face cea mai fragedă friptură de iepure la cuptor marinat în kefir! Vei avea o friptură de iepure suculentă, rumenită și aromată.
Preparare10 minutes
Gătire1 hour 15 minutes
marinare12 hours
Timp total13 hours 25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 451kcal

Ingrediente

  • 1 iepure întreg (aprox. 1,2 kg)

pentru marinat

  • 700 ml kefir (sau iaurt)
  • 3-4 căței de usturoi
  • sucul de la o lămâie mică
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru uscat

pentru gătit la cuptor

  • 200 ml vin alb, demisec
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură muștar
  • 1 linguriță miere de albine
  • sare și piper
  • cimbru uscat
  • usturoi pudra
  • fulgi de chilli
  • paprika dulce
  • frunze de salvie
  • frunză de dafin
  • aprox. 200 ml apă - la nevoie

pentru servit - garnitură la alegere

Mod de preparare

cum se marinează iepurele pentru friptură

  • Într-un vas amestecați kefirul, usturoiul zdrobit, sucul de lamâie, uleiul de măsline, sare, piper și cimbru.
  • Puneți iepurele într-o pungă încăpătoare și rezistentă. Turnați amestecul de mai sus în pungă și sigilați punga. O puteți vida sau o legați cu o sfoară, de exemplu. Dacă o vidați, timpul de marinare se poate scadea la jumătate. Prin pungă, masați carnea ca să fiți siguri că a ajuns kefirul aromat peste tot.
  • Dați punga la frigider pentru 12 ore sau 6 ore dacă ați vidat punga.
  • Scoateți punga din frigider și lăsați-o cel puțin o oră și jumătate pe blatul de lucru, ca să ajungă carnea la temperatura camerei.

gătire friptură de iepure la cuptor

  • Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  • Scoateți iepurele din pungă și ștergeți marinada de pe el cu prosoape de hârtie, apoi îl așezați într-o tavă unsă cu puțin ulei.
  • Într-un vas amestecați: vin alb, ulei, muștar, miere și condimente după gust: sare și piper, cimbru uscat, usturoi pudră, chilli, paprika dulce.
  • Cu o pensulă ungeți bine iepurele cu emulsia de mai sus. Ce rămâne, turnați în tavă. Puneți și frunzele de salvie și de dafin.
  • Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aprox. 45 de minute.
  • După cele 45 de minute, deschideți cuptorul și încercați carnea să vedeți cât e de pătrunsă și să vă dați seama dacă trebuie să mai stea în cuptor. La nevoie, puteți să mai adăugați puțină apă în tavă.
  • Când carnea este gătită, stropiți-o cu sosul din tavă și mai lăsați friptura în cuptor încă 10 minute, cât să se rumenească frumos.

cum se servește friptura de iepure la cuptor

  • Scoateți tava din cuptor. Înainte să serviți friptura, lăsați-o să se odihnească 10-15 minute în tavă.
  • Serviți friptura de miel alături de garnitura preferată: legume la abur, cartofi, orez, salată, etc.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 451kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 60g | Grăsimi: 13g | Colesterol: 224mg | Fibre: 1g | Zahăr: 9g