• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete fără carne

    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

    Publicat la 18 iulie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi. Rețeta de salată dietetică cu fasole verde. Salată de fasole păstăi. Salată de vară cu păstăi.

    Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

    Rețeta asta de salată de păstăi, e una dintre preferatele mele, indiferent de sezon, nu doar vara. E drept că păstăile de vară sunt cele mai bune, fragede și gustoase, dar rețeta se poate face la fel de bine și cu păstăi congelate sau cu păstăi conservate la borcan.

    Laura Laurențiu are o rețetă simplă de conservare a păstăilor la borcan pentru iarnă, o găsiți aici.

    Dacă aveți păstăi la borcan, acestea nici măcar nu mai trebuiesc fierte, iar salata de azi devine floare la ureche! Doar scurgem păstăile foarte bine de apa din conservă, le amestecăm cu iaurt gras, usturoi și mărar, iar masa e gata în 5 minute!

    Nu mai cumpăra, vezi aici cât de ușor se face iaurtul de casă!

    Cum se face iaurtul de casă

    Știu că mulți preferă varianta cu maioneză a acestei salate, dar atunci când din orice motiv vrei să mai tăi din calorii sau din grăsimi, varianta cu iaurt este ideală. E așa de ușoară și de gustoasă, mai ales așezată pe felii de pâine de casă!

    Va recomand să încercați și rețeta mea de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu  usturoi, la care se folosește foarte puțin ulei. Clic pe fotografia de mai jos pentru rețetă .

    Fasole verde cu usturoi si marar

    Mod de preparare salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

    Pentru această rețetă de salată, puteți folosi orice fel de păstăi, fie galbene, fie verzi, groase sau subțiri. Totuși, cele mai potrivite sunt cele subțiri, care sunt mai fragede și nu au atât de multe ațe.

    Fasolea verde pentru salată nu trebuie fiartă în exces, ci doar până se înmoaie puțin, dar rămâne fermă. 

    păstăi fierte
    Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 2 porții

    Ingrediente
     

    • 500 g fasole verde cu păstaia subțire
    • 250 ml iaurt gras
    • 3-4 căței de usturoi
    • mărar proaspăt (sau pătrunjel)
    • sare și piper după gust

    opțional mai puteți pune

    • 1 lingură ulei de măsline
    • câteva picături de suc de lămâie
    • semințe de susan ușor rumenite în tigaie

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați fasolea și tăiați codițele.
    • Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă.
    • O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Eu am tăiat-o de la început.
    • Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească.
    • După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă.
    • Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Nu aruncați apa în care a fiert fasolea verde! E plină de vitamine! Chiar dacă nu o folosim la această rețetă, o puteți adăuga la o supă, ciorbă, la un ghiveci de legume, tocăniță, etc.

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
    Mărimea porției
     
    400 g
    Valori per porție
    Calorii
    280
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    12.1
    g
    19
    %
    Carbohidrați
     
    30.1
    g
    10
    %
    Fibre
     
    7.9
    g
    33
    %
    Proteine
     
    10.25
    g
    21
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Salata de fasole verde cu usturoi si iaurt

    Dragii mei, sper că v-a plăcut rețeta de azi și că v-am făcut poftă să o încercați. Sunt convinsă că o să vă placă și că o veți repeta foarte des. Vă doresc poftă bună și va aștept cu impresii! 🙂

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Gălbiori cu smântână și usturoi, serviți cu mămăliguță
    • Cartofi noi la cuptor cu pesmet și usturoi
    • Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii
    • Salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Cristina B.

      mai 25, 2022 at 9:37 pm

      5 stars
      Multumim pentru reteta!O voi incerca si eu!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        mai 26, 2022 at 6:54 am

        Cu mult drag! Vă aștept să îmi spuneți cum v-a plăcut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.