Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi. Rețeta de salată dietetică cu fasole verde. Salată de fasole păstăi. Salată de vară cu păstăi.
Rețeta asta de salată de păstăi, e una dintre preferatele mele, indiferent de sezon, nu doar vara. E drept că păstăile de vară sunt cele mai bune, fragede și gustoase, dar rețeta se poate face la fel de bine și cu păstăi congelate sau cu păstăi conservate la borcan.
Laura Laurențiu are o rețetă simplă de conservare a păstăilor la borcan pentru iarnă, o găsiți aici.
Dacă aveți păstăi la borcan, acestea nici măcar nu mai trebuiesc fierte, iar salata de azi devine floare la ureche! Doar scurgem păstăile foarte bine de apa din conservă, le amestecăm cu iaurt gras, usturoi și mărar, iar masa e gata în 5 minute!
Nu mai cumpăra, vezi aici cât de ușor se face iaurtul de casă!
Știu că mulți preferă varianta cu maioneză a acestei salate, dar atunci când din orice motiv vrei să mai tăi din calorii sau din grăsimi, varianta cu iaurt este ideală. E așa de ușoară și de gustoasă, mai ales așezată pe felii de pâine de casă!
Va recomand să încercați și rețeta mea de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu usturoi, la care se folosește foarte puțin ulei. Clic pe fotografia de mai jos pentru rețetă .
Mod de preparare salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
Pentru această rețetă de salată, puteți folosi orice fel de păstăi, fie galbene, fie verzi, groase sau subțiri. Totuși, cele mai potrivite sunt cele subțiri, care sunt mai fragede și nu au atât de multe ațe.
Fasolea verde pentru salată nu trebuie fiartă în exces, ci doar până se înmoaie puțin, dar rămâne fermă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g fasole verde cu păstaia subțire
- 250 ml iaurt gras
- 3-4 căței de usturoi
- mărar proaspăt (sau pătrunjel)
- sare și piper după gust
opțional mai puteți pune
- 1 lingură ulei de măsline
- câteva picături de suc de lămâie
- semințe de susan ușor rumenite în tigaie
Instrucțiuni de preparare
- Spălați fasolea și tăiați codițele.
- Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă.
- O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Eu am tăiat-o de la început.
- Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească.
- După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă.
- Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDragii mei, sper că v-a plăcut rețeta de azi și că v-am făcut poftă să o încercați. Sunt convinsă că o să vă placă și că o veți repeta foarte des. Vă doresc poftă bună și va aștept cu impresii! 🙂
Mariana Munteanu a zis
Excelenta reteta! As prepara-o zilnic, fara exagerare! Initial, am facut-o din 500 gr. pastai de fasole verde. Vazand cat e de buna, am dublat imediat cantitatea si de atunci o fac din minimum 1 kg. Va multumim, draga doamna Iuliana, sunteti un OM minunat ca ne impartasiti cu atata caldura si pricepere din stiinta dumneavoastra culinara! Cu stima, Mariana M.
Iuliana Sbîrnea a zis
Vă mulțumesc din suflet pentru cuvintele calde și pentru apreciere! Mă bucur enorm că v-a plăcut rețeta și că o preparați cu atâta drag. Astfel de mesaje mă încurajează să continui să împărtășesc cu voi pasiunea mea pentru gătit. Vă doresc mult spor în bucătărie și poftă bună!
Cristina B. a zis
Multumim pentru reteta!O voi incerca si eu!
Iuliana Sbîrnea a zis
Cu mult drag! Vă aștept să îmi spuneți cum v-a plăcut!