Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!

2675 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O salată de crudități este perfectă pentru dietă sau un stil de viață sănătos și natural. Ușor de făcut, foarte rapidă și plină de vitamine!

Există vreun mod mai potrivit de a începe un an nou decât cu o salată? Și nu orice salată, ci una dintre cele mai dietetice, mai naturale și mai sănătoase salate !

Când am scris în titlu "multe vitamine, puține calorii" să știți că nu a fost deloc click bait 😀 Chiar așa este salata de astăzi: o bombă de vitamine foarte prietenoasă cu silueta noastră grav afectată de sărbătorile de iarnă care tocmai au trecut.

Salată de crudități

Greu găsești într-o salată atâtea legume crude la un loc, ca să nu mai zic că nu știu altă salată în care să încapă atâtea rădăcinoase pe care haideți să recunoaștem că în mod normal nu prea le mâncăm 😉

Fie că o mâncăm ca atare, fie că o folosim pe post de garnitură lângă o carne gătită la cuptor sau la grătar , salata aceasta va fi delicioasă și hrănitoare!

Ce ingrediente folosim

La această salată se folosesc mai mult rădăcinoase sau în orice caz, legume mai tari, mai fibroase: gulii, țelină, morcovi..

gulii

Desigur, ca în orice salată orice personalizare este permisă. Eu una poate aș pune un ardei gras tăiat fâșii subțiri, dar nu i-aș adăuga de exemplu legume zemoase cum ar fi roșiile sau castraveții.

În schimb, față de varianta pe care v-o prezint astăzi (vezi mai jos ingredientele), aș mai pune:

  • păstârnac
  • rădăcină de pătrunjel
  • fenicul
  • sfeclă roșie crudă
  • pastarnac
  • sfeclă roșie
  • Mere

Deși nu duce lipsă de texturi, acestei salate i se potrivesc tare bine niște nuci sau semințe crocante. Puteți folosi:

  • miez de nucă, alune sau migdale tocate
  • semințe de floarea soarelui, dovleac
  • muguri de pin

Și neapărat, să nu uitați de verdețuri! Ele completează minunat atât aromele din această salată de legume, cât și culorile. Alegeți verdețurile care vă plac:

  • mărar
  • pătrunjel
  • oregano
  • puțină mentă
Verdețuri

Cum asezonăm salata de crudități

E o salată cu multe arome. Deși amestecate temeinic, veți vedea că se simt destul de distinct aromele tuturor legumelor și verdețurilor pe care le conține. Ar fi și păcat sa acoperim aceste arome cu un dressing prea puternic, așa că eu una aș merge pe simplu și clasic: sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie. Toate după gust.

Din aceeași categorie, vă mai recomand câteva rețete numai bune de încercat în perioada aceasta. Sau oricând 🙂

  • Tabouleh - salata de pătrunjel cu bulgur și puțină mentă
  • Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • Salată verde cu ton și semințe
  • Salată de varză roșie cu mere și rodii

Mod de preparare salată de crudități

Mai jos găsiți rețeta și ingredientele pe care le-am folosit eu în această salată. Așa cum vă spuneam, rețeta este foarte permisivă și firește că puteți adăuga orice alte legume sau verdețuri vă plac.

Iar dacă doriți să vedeți exact cum am procedat eu, la final găsiți și varianta video a rețetei postată pe canalul de YouTube.

Vă puteți abona la canalul de YouTube accesând acest link, iar dacă apăsați și clopoțelul ? pentru notificări, YouTube vă va anunța ori de câte ori postez o rețetă nouă, în așa fel încât să nu ratați nicio bunătate! 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de crudități

Salată de crudități

Este salata perfectă pentru dietă sau un stil de viață sănătos și natural. Ușor de făcut, foarte rapidă și plină de vitamine!
4.97 from 29 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 gulii
  • 2 felii mari de țelină
  • 3 morcovi
  • 1-2 mere
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel
  • o mână de miez de nucă
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dați pe răzătoarea cu găuri mari merele și rădăcinoasele. Dacă aveți un robot sau o răzătoare electrică care să facă munca în locul vostru, e perfect!
  • Tăiați mărunt ceapa verde și mărarul. Tocați nucile grosier, din cuțit.
  • Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător în care să vă fie ușor să amestecați.
  • Asezonați cu: ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper, toate după gustul vostru.
  • Amestecați bine și serviți salata imediat pentru că legumele rase oxidează și se înmoaie ușor.
Valori nutriționale
Salată de crudități
Mărimea porției
 
160 g
Valori per porție
Calorii
231
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20.16
g
31
%
Carbohidrați
 
12.5
g
4
%
Fibre
 
4.61
g
19
%
Proteine
 
4.21
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată de crudități

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
2675 shares

Comentarii

  1. Ricuccio Negom a zis

    ianuarie 20, 2025 at 4:08 pm

    5 stars
    super gustos

    Răspunde
  2. Mihaela a zis

    martie 26, 2023 at 11:13 pm

    Am făcut salata dar am dat rădăcinoasele pe partea mică iar mărul pe partea mare. Am pus măsline și muștar sau maioneză (pentru aperitiv), sau suc de portocală sau alte citrice dulci (pentru desert).

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 27, 2023 at 6:18 am

      Sună foarte bine combinația!

      Răspunde
4.97 from 29 votes (28 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.