Go Back
+ servings
Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: internationala
Porții: 10 șnițele
Calories: 283kcal

Ingrediente

  • aprox. 600 g piept de pui (mușchiuleți)

marinadă

  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță boia de ardei
  • ½ linguriță fulgi de chilli opțional
  • sare și piper

crusta crocantă

  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • 200 g fulgi de porumb fără zahăr
  • 1 lingură pesmet

pentru prăjit

  • aprox. 500 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
    marinada pentru pui crispy
  • Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
    carne marinata
  • Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru până când ajunge la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
    carne la temperatura camerei
  • Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
    fulgi de porumb maruntiti
  • Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
    pregatire snitele
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
    snitele prajite in baie de ulei
  • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    snitele pe prosoape de hartie
  • Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

Video

Notă

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
  • Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 283kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 16g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 71mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 487IU | Calciu: 12mg