Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru până când ajunge la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
Video
Notă
Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!