• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Gustări

    Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

    Publicat la 7 septembrie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 8 minute

    Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!

    Nu există nimic mai bun decât o bucată de pui prăjit, suculent la interior și crocant la exterior, după care să te lingi pe degete și la propriu, și la figurat!

    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Când vezi succesul pe care astfel de preparate îl au la restaurantele fast food, ar putea părea intimidant să te apuci să le faci acasă, de teamă că nu vor ieși la fel. Dar vestea bună este că se fac foarte ușor și vă garantez că vor fi mult mai bune și mai sănătoase decât cele cumparate.

    Dacă ți-ai dorit vreodată să faci pui crispy acasă, trecut prin fulgi de porumb crocanți, acum este momentul să încerci! Vei găsi mai jos rețeta pas cu pas cu toate micile ei secrete pentru o reușită sigură!

    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
    Mergi direct la:
    • Ingrediente pentru pui crispy
    • Cum să faceți cel mai bun pui crispy
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Cum se păstrează
    • Alte sfaturi pentru cele mai bune șnițele cu fulgi de porumb
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete cu piept de pui
    • Cu ce poți servi acest pui crispy
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente pentru pui crispy

    Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

    Iată ce ne trebuie:

    • carne de pui - alegeți piept de pui proaspăt și fraged. Puteți folosi piept întreg sau mușchiuleți de piept de pui (inner file).

    pentru marinadă folosim:

    • ceapă - folosim ceapă uscată pentru a da gust și savoare
    • usturoi - pentru un plus de arromă
    • ulei de măsline - un pic de grăsime în marindă frăgezește carnea
    • condimente - sare, piper, boia de ardei, fulgi de chilli (opțional)

    pentru crusta crocantă:

    • ouă - ajută pesmetul să se lipească de carne
    • făină - folosiți albă de grâu
    • fulgi de porumb - citiți eticheta și alegeți în magazine fulgi de porumb fără zahăr
    • pesmet - acoperă acele mici zone în care fulgii de porumb nu se lipesc și avem astfel o crustă groasă prin care uleiul nu poate pătrunde

    în plus

    • ulei - folosiți ulei de floarea soarelui pentru a prăji șnițelele

    Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Cum să faceți cel mai bun pui crispy

    Rețeta de pui crispy este foarte asemănătoare cu cea de șnițele de pui. Singura diferență constă în marinarea cărnii timp de câteva ore pentru a căpăta aromele specifice, cele care ne plac atât de mult în restaurantele fast food.

    marinada pentru pui crispy

    Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.

     carne marinata

    Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.

    carne la temperatura camerei

    Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru 30 de minute ca să ajungă la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.

    fulgi de porumb maruntiti

    Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.

    pregatire snitele

    Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.

    snitele prajite in baie de ulei

    Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.

    snitele pe prosoape de hartie

    Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. 

    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Ca la orice rețetă, se întâmplă să fie neovoie de mici ajustări, în funcție de ceea ce avem la îndemână. Iată ce înlocuiri puteți face, fără a afecta rezultatul final.

    • carne - rețeta iese foarte bine și cu copănele de pui, gătite cu tot cu os
    • ceapă - o puteți înlocui cu fulgi de ceapă
    • pesmet - îl puteți înlocui cu făină dacă nu aveți
    • făină - o puteți înlocui cu amidon de porumb, dacă doriți o rețetă fără gluten
    • fulgi de cilli - puteți folosi în loc boia de ardei iute
    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Cum se păstrează

    Puiul prăjit este cel mai bun atunci când este proaspăt, călduț, iar crusta este încă crocantă. Resturile vor fi însă bune la frigider timp de 2 până la 3 zile. 

    Reîncălziți resturile de pui crispy la microunde sau în cuptor la 180 de grade timp de 15-20 de minute. Totuși, crusta nu va fi la fel de crocantă după reîncălzire. 

    Alte sfaturi pentru cele mai bune șnițele cu fulgi de porumb

    • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
    • Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
    • Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!

    Întrebări frecvente

    Pot găti pui crispy la airfryer?

    Da, puteți găti aceste șnițele în fulgi de porumb și la airfryer. Încălziți friteuza la 200°C. 
    Pulverizați suprafața puiului cu ulei de gătit pentru o textură mai crocantă. 
    În funcție de aparat, gătiți puiul aproximativ 10 minute, întorcând carnea pe partea cealaltă la jumătatea timpului. 

    Alte rețete cu piept de pui

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Piept de pui rumenit
      Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
      Piept de pui cu ciuperci și sos alb
    • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
      Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui

    Cu ce poți servi acest pui crispy

    Iată câteva idei de garnituri și sosuri pe care să le puneți alături de acest pui crispy:

    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • 2 retete simple de cartofi natur
      Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • Maioneza dietetica cu iaurt-
      Maioneză dietetică cu iaurt. Fără ulei și fără ouă crude!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

    Căutați rețeta perfectă de pui crispy? Încercați metoda mea de a face șnițele în fulgi de porumb super crocante și delicioase!
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    marinare: 3 hours hours
    Timp total: 3 hours hours 30 minutes minutes
    Număr de porții: 10 șnițele
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • aprox. 600 g piept de pui (mușchiuleți)

    marinadă

    • 1 ceapă mare
    • 2 căței de usturoi
    • 50 ml ulei de măsline
    • 1 linguriță boia de ardei
    • ½ linguriță fulgi de chilli (opțional)
    • sare și piper

    crusta crocantă

    • 2 ouă
    • 3-4 linguri făină
    • 200 g fulgi de porumb (fără zahăr)
    • 1 lingură pesmet

    pentru prăjit

    • aprox. 500 ml ulei pentru prăjit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți toate ingredientele din lista pentru marinadă într-un tocător electric sau în cuva robotului. Mixați până când obțineți o pastă.
      marinada pentru pui crispy
    • Dacă este nevoie, tăiați pieptul de pui în bucăți potrivite și puneți-le într-o pungă. Turnați marinada în pungă și amestecați bine, astfel încât să cuprindă toate fâșiile de carne. Dați punga la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.
      carne marinata
    • Când doriți să gătiți șnițelele, lăsați carnea pe blatul de lucru până când ajunge la temperatura camerei. Nu o curățați de marinadă, o veți găti cu tot cu pasta de ceapă rămasă pe fâșiile de carne.
      carne la temperatura camerei
    • Puneți fulgii de porumb într-o pungă și zdrobiți-i trecând de câteva ori cu sucitorul peste pungă. Nu trebuie transformați, în pudră, ci mărunțiți grosier.
      fulgi de porumb maruntiti
    • Pregătiți 3 farfurii largi: una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu fulgii de porumb mărunțiți amestecați cu pesmetul. Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin fulgii de porumb. Procedați așa cu toată carnea.
      pregatire snitele
    • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 3 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 2-3 minute pe partea cealaltă.
      snitele prajite in baie de ulei
    • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
      snitele pe prosoape de hartie
    • Se servesc calde sau reci, cu sos tatziki, ketchup, muștar, maioneză, etc.
      Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
    • Este important ca bucățile de carne să fie pe cât posibil egale. Tăiați fâșii de lătime egală și aplatizați bătând ușor cu fundul unui ibric bucățile de carne care sunt mai groase, așa cum am arătat la rețeta de șnițele pane. Altfel, în timp ce așetptați să se prăjească fâșiile mai groase, cele subțiri se vor usca prea tare.
    • Pentru cel mai bun gust, asigurați-vă că aveți suficient timp să marinați carnea. Nu omiteți acest pas!
    Valori nutriționale
    Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    Valori per porție
    Calorii
    283
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    17
    g
    26
    %
    Colesterol
     
    71
    mg
    24
    %
    Carbohidrați
     
    18
    g
    6
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    16
    g
    32
    %
    Vitamina A
     
    487
    IU
    10
    %
    Calciu
     
    12
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • porumb fiert cu unt si sare
      Porumb fiert - rețeta tradițională. Savurează-l cu unt și sare!
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.