• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun

    Publicat la 27 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 5 minute

    Oricând ți-e dor de o mâncare simplă și gustoasă, încearcă această rețetă de pilaf de orez cu pipote și inimi! Ușor de făcut, ieftină și hrănitoare!

    pilaf cu legume si carne de pui in cratita gri cu lingura de lemn

    Pilaful de orez era o mâncare pe care o primeam de multe ori în copilărie! Fie că era cu pipote și inimi, ca în rețeta mea de astăzi, fie că era cu carne de pui, de obicei cu pulpe, era mereu pufos, cremos și cu o minunată culoare aurie!

    Rețeta mea de pilaf este la fel ca cel din copilărie. O mâncare simplă, ieftină și foarte hrănitoare. Încercați-l și voi pentru masa de prânz sau pentru cină!

    Iar dacă vă e dor și de alte mâncăruri gătite ca odinioară, încercați și rețeta mea de ciulama cu pulpe de pui sau minunata mea tocăniță de ceapă cu mămăliguță! 🙂

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cum se păstrează
    • Extra sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    O rețetă simplă cu ingrediente puține, ieftine, pe care le avem mereu în casă. Iată ce ne trebuie:

    • pipote și inimi de pui
    • ulei de floarea soarelui
    • ceapă uscată
    • morcovi - unul mare, unul mic
    • ardei gras
    • orez alb, cu bob rotund
    • sare și piper

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos în format scris și video.

    Preparare

    pipote si inimi fierte

    Pipotele și inimile spălate și curățate de pielițe le puneți la fiert într-o oală cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează. Când pipotele devin fragede (aprox. 25 minute). Apoi strecurați supa și o păstrați deoparte.

    legume calite in tigaie

    Tocați cubulețe: ceapa, ardeiul gras și morcovul mare. Morcovul mic îl dați pe răzătoarea cu găuri mici. El va da culoare pilafului. Căliți legumele timp de 7-8 minute într-o cratiță cu ulei.

    supa de pui turnata in cratita

    Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit ușor sticloasă, adăugați orezul spălat sub un jet de apă rece, pipotele și inimile fierte, sare și piper după gust. Turnați aici 500 ml din supa în care au fiert pipotele.

    farfurie alba cu orez, legume și carne de pui

    Lăsați pilaful să fiarbă aprox. 20 de minute la foc mic, cu capac. Amestecați din când în când și pe măsură ce orezul se umflă mai turnați din supa strecurată atât cât este nevoie.

    Cum se păstrează

    Pilaful este minunat, gustos și cremos dacă îl serviți proaspăt, imediat după gătire. Dacă totuși a mai rămas pentru a doua zi, se poate încălzi în cuptor, la 160 de grade pentru 10-15 minute sau și mai simplu, în 2 minute la microunde.

    Extra sfaturi

    • Fierbeți separat pipotele și inimile, nu le puneți crude în cratiță în ideea că vor fierbe odată cu celelalte ingrediente. În acest fel putem îndepărta spuma care se formează, iar pilaful va rămâne alb, curat și cu aspect frumos.
    • Unul dintre morcovi, cel mai mic, dați-l pe răzătoarea cu găuri mici. În acest fel va elibera mai mult beta caroten și va da pilafului o culoare ușor gălbuie, foarte plăcută.
    • Dacă vă place pilaful cremos, bine legat, nu spălați excesiv orezul! Un jet scurt de apă este suficient pentru a îndepărta eventualele particule de praf depuse în procesul de ambalare, apoi îl punem rapid în oală.
    • Dacă doriți un pilaf cu boabe separate, spălați orezul sub mai multe jeturi de apă pentru a îndepărta tot amidonul care se formează pe suprafața boabelor.
    • În funcție de tipul de orez, poate fi nevoie de mai multă sau mai puțină supă. De aceea nu o adăugăm de la început pe toată, ci doar 500 ml, apoi puțin câte puțin ca să avem un pilaf pufos și potrivit de moale.
    cratita cu mancare de orez si lingura de lemn

    Întrebări frecvente

    Ce fel de orez se folosește la pilaf

    În rețetele moderne se folosește orez cu bobul lung iar în final pilaful trebuie să fie aerat, cu boabele separate.
    La pilaful românesc, tradițional, se folosește orez cu bob rotund, bogat în amidon care prin ferbere devine pufos și ușor lipicios. Aspectul final va fi cremos, cu boabele lipite.

    În câtă apă se fierbe orezul

    În general, proporția este de: 3 măsuri apă / 1 măsură orez, dar poate să difere ușor în funcție de tipul de orez folosit.

    Rețete asemănătoare

    • ciorba taraneasca cu pipote
      Ciorbă ţărănească cu pipote
    • Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
      Pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
    • Ficăței de pui cu sos de roșii
      Ficăței de pui cu sos de roșii și usturoi
    • Limba de porc cu masline si sos de rosii
      Limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Rețeta clasică.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    cratita cu mancare de orez si lingura de lemn

    Pilaf de orez cu pipote și inimi

    Când vrei o mâncare simplă și gustoasă, încearcă această rețetă de pilaf de orez cu pipote și inimi! Ușor de făcut, ieftină și hrănitoare!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 50 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g pipote și inimi de pui
    • 1 litru apă
    • 30 ml ulei
    • 1 ceapă mare
    • 2 morcovi (unul mare, unul mic)
    • 1 ardei gras
    • 150 g orez
    • sare și piper (după gust)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Pipotele și inimile spălate și curățate de pielițe le puneți la fiert într-o oală cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează. Când pipotele devin fragede (aprox. 25 minute). Apoi strecurați supa și o păstrați deoparte.
    • Tocați cubulețe: ceapa, ardeiul gras și morcovul mare. Morcovul mic îl dați pe răzătoarea cu găuri mici. El va da culoare pilafului. Căliți legumele timp de 7-8 minute într-o cratiță cu ulei.
    • Când legumele s-au înmuiat și ceapa a devenit ușor sticloasă, adăugați orezul spălat sub un jet de apă rece, pipotele și inimile fierte, sare și piper după gust. Turnați aici și 500 ml din supa în care au fiert pipotele.
    • Lăsați pilaful să fiarbă aprox. 20 de minute la foc mic, cu capac. Amestecați din când în când și pe măsură ce orezul se umflă mai turnați din supa strecurată atât cât este nevoie.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pilaf de orez cu pipote și inimi
    Valori per porție
    Calorii
    419
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    19
    g
    29
    %
    Colesterol
     
    170
    mg
    57
    %
    Carbohidrați
     
    37
    g
    12
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    4
    g
    4
    %
    Proteine
     
    23
    g
    46
    %
    Vitamina A
     
    5147
    IU
    103
    %
    Calciu
     
    42
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.