Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tipărește rețeta
Salvează pe Pinterest
5
from
5
votes
Cozonac cu maia naturală și stafide
Categorie:
Deserturi
Porții:
2
cozonaci
Autor:
Iuliana Sbîrnea
Ingrediente
am folosit 2 tăvi cu dimensiunile 23x10x10 cm
aluatul
320
g
maia naturală cu hidratare 100%
100
g
unt topit și răcit
4
gălbenușuri
280
g
zahăr tos
2
pliculețe
zahăr vanilat Bourbon
600
ml
lapte ușor călduț (împărțit 500 ml +100 ml)
1
kg
făină albă tip 000
25
ml
rom sau esență de rom/vanilie
2
linguri
coajă rasă de portocală
100
g
făină tip 650 (poate fi și 000 sau neagră)
12
g
sare neiodată
umplutura
150
g
stafide
25
ml
rom sau esență de rom/vanilie pentru înmuiat stafidele
în plus
1
ou
pentru uns cozonacii
Notă
Cele 4 albușuri care vă rămân le puteți folosi la umplutura de nucă, dacă alegeți să umpleți cozonacii cu nucă. Le mai puteți folosi la
bezele
, puteți face un
chec din albușuri
sau le puteți congela pentru mai târziu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!
Menționează
@iuliana_bucate_aromate
sau tag
#bucatearomate
ca să te putem găsi!