• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Mă găsești și aici

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Home
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Retete vegane (de post)
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face?

Bezele simple cu vanilie

November 24, 2016 by Iuliana 6 Comments

Mergi direct la rețetă

Aţi mâncat de curând bezele cumpărate de la vreo cofetărie, restaurant, supermarket, ceva? Am avut eu ocazia acum vreo 2 săptămâni la o aniversare. Nu mai mâncasem bezele de foarte mult timp şi am rămas şocată. Parcă mâncam un fel de cretă dulce! Horror! De frumoase erau frumoase, albe, impecabile, dar mă întreb din ce or fi făcute, că albuşuri nu cred să fi văzut!

Oricum, cu acea ocazie, dezbătând cu prietenii noștri problematica bezelelor m-am lăudat la lume că eu ştiu să fac bezele vanilate cu gust de bezea, nu de cretă. No, dacă m-am lăudat, apăi a trebuit să şi demonstrez prin fapte, că verba volant, bezeaua rămâne. Măcar în poze, că altfel s-au terminat demult!

Bezele simple cu vanilie

În teorie e super-simplu să faci bezele. Baţi albuşurile spumă, pui zahărul (de preferat zahăr pudră), baţi din nou şi cam asta e. Doar că trebuie să te mai ajute şi cuptorul. Să păstreze temperatura constantă, să ardă uniform, să nu-ţi facă spurprize neplăcute. Dacă aveţi un cuptor electric e perfect, veţi obţine bezele mai frumoase decât ale mele. Eu am un cuptor pe gaz care nu prea mă ajută la chestii sensibile şi delicate. Sau poate nu i-am dat eu de capăt încă, trebuie să îl testez mai mult, şi cu alte reţete de bezele 😉

Bezele simple cu vanilie

La deserturi de acest gen, eu folosesc pudră de vanilie Bourbon de la Vegis. Este un produs obţinut prin măcinarea păstăilor de vanilie şi care fiind o pudră, este uscată şi nu afectează textura albuşurilor, nu le înmoaie şi nu le umezeşte. Dacă nu aveţi pudră de vanilie, puteţi folosi în schimb seminţele unei păstăi de vanilie sau  zahăr pudră vanilat făcut în casă (click pentru reţetă).

Mod de preparare bezele simple cu vanilie

Bezele simple cu vanilie - reţeta de bază
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Bezele simple cu vanilie

Categorie: Deserturi
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro

Ingrediente

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriţă de pudră de vanilie
  • 1 linguriță oțet

Mod de preparare

  • Încălzim cuptorul la 100 de grade şi pregătim o tavă în care aşezăm hârtie de copt.
  • Batem albuşurile cu un praf de sare până devin o spumă tare şi fermă care îşi păstrează perfect forma, nu cade de pe teluri şi nu cade nici din castron dacă îl întoarcem invers.
  • Adăugăm treptat zahărul şi mixăm până îl încorporăm pe tot, iar albuşurile devin lucioase. Adăugăm pudra de vanilie şi oţetul şi amestecăm cu o spatulă foarte încet, doar cât să le încorporăm.
  • Punem albuşurile într-un poş cu dui stelat şi formăm bezelele în tavă, peste hârtia de copt. Dacă nu aveţi poş şi dui, puneti grămăjoare de albuş folosind o linguriţă.
  • Coacem bezelele timp de 1.5 - 2 ore la 100 de grade, păstrând tot timpul uşa cuptorului întredeschisă. Sunt gata când sunt perfect uscate şi devin uşoare ca un fulg.
  • Lăsăm bezelele să se răcească în cuptor, apoi le desprindem cu grijă de pe hârtia de copt.
  • Păstraţi bezelele într-un loc uscat, pentru că atrag uşor umezeala.

Notă

Albuşurile pe care le folositi e bine să fie cât mai aproape de temperatura camerei, nu direct de la frigider şi de preferat nu de la cele mai proaspete ouă. Albuşurile un pic mai vechi se bat mai bine, înglobează mai mult aer.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Bezele simple cu vanilie

Poftă bună la bezele simple cu vanilie!

Filed Under: Deserturi, Fursecuri/Biscuiți/Cornulețe Tagged With: vanilie

Previous Post: « Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin
Next Post: Şodou – leacul bunicii pentru durerile în gât »

Reader Interactions

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te



Comments

  1. Claudia

    November 24, 2016 at 10:26

    Nu prea imi plac bezelele. Sunt prea dulci pentru gusturile mele dar una as fura de la tine pentru ca arata imbietor.
    P.S. Si eu am cuptor pe gaz. Motiv pentru care nici nu ma gandesc sa incerc sa fac acasa bezele. Deci felicitari pentru curaj 🙂

    Reply
    • Iuliana

      November 24, 2016 at 17:55

      Da, multumesc! Ce curaj…am fost un pic kamikaze :))

      Reply
  2. marta

    November 24, 2016 at 13:33

    Si eu am cuptor pe gaz si-am facut bezele care au iesit foarte bine. Tin minte ca atunci cand am vrut sa le fac am tot cautat o reteta buna pe internet (cea din cartea de bucate de la mama nu era prea buna) si-am gasit una care mai avea un pas in plus: dupa ce albusurile erau batute bine cu zaharul si deveneau lucioase, se mai bateau cateva minute bune si la bain-marie (castronul pus deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la foc mic), apoi se dadeau la o parte si iar se bateau putin, pana se racea compozitia. Aluatul isi schimba putin aspectul si consistenta, devine mai dens, mai elastic si lucios, iar bezelele isi pastreaza foarte bine forma si au un aspect neted.

    Reply
    • Iuliana

      November 24, 2016 at 17:59

      Clar, trebuie sa mai incerc si eu alte retete. Trebuie sa iasa bine si la cuptoarele cu gaz. Astea pe care le-am facut au fost bune, dar nu perfecte.

      Reply

Trackbacks

  1. Bezele minunate cu aromă de trandafiri - Bucate Aromate says:
    February 19, 2017 at 00:46

    […] şi mod de preparare, reţeta de azi este foarte asemănătoare cu cea pe care am folosit-o la bezelele simple cu vanilie, doar că la cele de azi am folosit esenţă de trandafiri bio (conţine doar apă şi extract din […]

    Reply
  2. Ruladă cu gem de căpşuni şi cremă de vanilie - Bucate Aromate says:
    May 8, 2017 at 15:55

    […] cu capac şi să lle scoateţi când aveţi nevoie. Vă las mai jos câteva reţete cu bezea:- bezele simple cu vanilie- bezele cu aromă de trandafiri- clătite cu brănză, ciocolată şi bezea aromată- tartă de […]

    Reply

Lasă un comentariu Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.

Categorii de rețete

eBooks gratuite pentru cititori

gata in 30 de minute




cum se face

paine de casa

din camara

Footer

Faci ceva dulce azi?

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Cornuri cu mere si stafide

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Alege desertul de aici →

Nu știi ce să gătești azi?

Paste cu creveti congelati si rosii cherry

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Pastrav la cuptor pe pat de ceapa

Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

Ceapa marinata in vin rosu

Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii

Falafel

Falafel, de fapt niște chifteluțe vegane din năut crud

Caută inspirație aici →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata ciuperci dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala mascarpone mere miere migdale morcov mozaicul lunii nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema tarte dulci unt usturoi vanilie zmeura

Hai pe Instagram

  • Cândva, demult, parcă într-o altă viață, făceam deserturi și fotografii (mai) frumoase.
-------📸-------
Acum nu mai găsesc timp și energie pentru opere de artă. Nu-mi doresc decât mâncare simplă, rapidă și cinstită pe care o fotografiez rapid chiar înainte să  o duc la gură 😂 -------------------
Rulada asta e de vreo 2ani pe blog. E cu un gem de căpșuni din cămară și cremă de vanilie. Îmi amintesc că a fost bună 🙂
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #retete #desert #blogcuretete #bloguriromanesti #blogculinar #cevadulce
  • Până îmi revin eu după binemeritata vacanță, mă gândesc să vă arăt acest ștrudel cu umplutură generoasă de dovleac și aromă sublimă de scorțișoară. -----------
Nu de alta, dar poate ați uitat vreun dovleac în balcon sau vreo pungă gata pregătită în congelator 😉
------------
Am lăsat rețeta la profil, să fie acolo! 📝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #strudel #strudelcudovleac #retete #retetesimple #dovleacplacintar #cegatim #cegatimazi #dincuptor #mancaruriromanesti #mancare #blogcuretete #blogculinar #bloguriromanesti #desert #desser#dessertphotography #dessertpic #somethinggood #somethingsweet #pumpkin #pumpkinstrudel
  • Avantajul de a avea un site culinar, este acela ca atunci cand nu ai timp (sau chef) de gatit, te poti hrani cu amintirea minunilor pe care le faceai odata :)) Cea din fotografie s-a numit la vremea ei "cheese cake cu caramel si nuci pecan" si a fost extraordinar.
Daca aveti timp, dati-i o sansa. O sa va placa! 
Reteta e pe site, linkul e in bio :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cheesecake #caramel #caramelsauce #desert #goodfood #retetesimple #tort #gatimacasa #blogculinar #fotografieculinara #fotografiedeprodus #nikon #nikon35mm18 #foodphoto #foodphotograpy #photographer #pecan #dessert #instafood #stillifephotography
  • Ei bine, sunt în măsură să vă informez că tortul fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! Îl găsiți la mine pe blog.
Nu că l-aș fi inventat eu, dar orișicât! 😂
PS: Linkul e la profil, da? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #tiramisu #tiramisu🍰 #tiramisulover #desert #cevadulce #cevabun #retete #blogculinar #fotogratieculinara #gatimacasa #bloguriromanesti #cegatimazi #mascarpone #savoiardi #food #dessert #foodphotoshoot #foodphoto #foodphotography #instagood #macrophotos #macrofood #nikon #nikon40mm #recipe #recipedeveloper #cooking #easyrecipe
  • Cornuri rumene și pufoase, umplute cu mere și stafide. 
Ce zici, te mulțumești doar cu unul? 😃
PS: Rețeta știți voi unde e 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cornuri #micdejun #facutincasa #gatimacasa #cegatimazi #cegatim #retetesimple #reteteromanesti #mancaruriromanesti #dincuptor #dinbucatariamea #fotogratieculinara #blogculinar #bloggericulinari #breakfast #watsforbreakfast #baking #dessertphotography #frommyoven #foodstagram #lifestyle #happyliving #happymoments
  • Gata, fandosita asta cu sfeclă roșie și nuci a văzut lumina tiparului virtual. Știți voi unde o găsiți 😉
Tot ce pot eu sa vă spun spre binele vostru, e că merită să o căutați, să o frământați, să o coaceți și să puneți unt pe ea. Atât! .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #painecumaia #painesanatoasa #painedecasa #painecuseminte #maianaturala #paineartizanala #dinbucatariamea #gatimacasa #retetazilei #retete #bloggericulinari #bloguriromanesti #fotografieculinara #retetetraditionale #reteteromanesti #sourdough #sourdoughbread #painaulevain #levain #frommyoven #frommykitchen #proudofmyself #foodphotography #beetrootbread #nutbread #sweetsourdough #paine #artisanbread
  • 🌨️❄️☃️ Ceai de iarnă. 
De băut în tihnă, pe partea corectă a ferestrei 😃
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #ceaicald #cebem #avenitiarna #avemzapada #frig #bloggericulinari #bloguriromanesti #blogculinar #fotografiazilei #fotografieculinara #cevabun #hotdrink #winteriscoming #winterishere #snow #instadrink #drinkphotography #hottea #rosetea #wintertea

Urmărește-mă și acolo!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica de confidenţialitate

Politica Cookies

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework