Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi

Covrigi de casă opăriți, presărați cu mac sau susan

Publicat la 27 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 27 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

4467 shares
Mergi la rețetă

Covrigi de casă opăriți, din aluat dospit cu drojdie. Rețeta simplă de covrigi rumeni, moi, presărați cu mac, susan sau sare grunjoasă.

Zilele trecute, umblând cu treabă prin oraș, am trecut pe lângă o covrigărie. Mirosea minunat ca pâine caldă, iar covrigii stăteau aliniați, rumeni și frumoși în vitrină, așteptând vreun val de elevi ieșiți în pauză care să-i cumpere.

Mă grăbeam și nici foame nu-mi era, dar mi-a rămas gândul la covrigii ăia dolofani din vitrină și mi-am promis că ajung acasă și mă pun pe frământat să am eu covrigii mei calzi și buni. Și mulți! 😀

Covrigi de casă

Să faci covrigi acasă nu e cine știe ce mare greutate. Adică nu e deloc mai greu decât să faci pâine de casă sau niște chifle pufoase , dar să dai o formă frumoasă și perfectă unui covrig, e o artă pe care încă nu o stăpânesc foarte bine, trebuie să fac covrigi mai des ca să mai exersez 😉

Covrigii mei poate că nu au avut chiar forma perfectă, dar au fost foarte pufoși, s-au rumenit minunat și au avut gustul cel mai bun și mirosul cel mai amețitor. Cred că toată scara mea de bloc a luat la cunoștință că la etajul 2 se fac covrigi 😀

Covrigi de casă

Ca și covrigii cumpărați, și cei de casă sunt extraordinari cât sunt calzi și proaspeți. Nici a doua zi nu se întăresc, dar nu mai au deloc același farmec, așa că vă sfătuiesc să faceți exact cât știți că puteți mânca.

Dacă doriți covrigi care să se păstreze moi și a doua zi, vă recomand rețeta mea de covrigi pufoși cu unt și susan. Aluatul lor conține lapte, albușuri, ulei și unt, iar toate aceste grăsimi îi ajută să fie la fel de buni chiar dacă nu mai sunt proaspeți.

Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta video a covrigilor cu unt!

Dar revenind la covrigii opăriți din rețeta de astăzi,, trebuie să vă spun că preferații mei sunt cei cu susan. Din cei 8 covrigi pe care i-am făcut, doi au dispărut așa, calzi, chiar înainte de ședința foto 😀 Apropo, vouă care vă plac, cu mac sau cu susan? Sau cu sare?

Covrigi de casă

Mod de preparare covrigi de casă

Aluatul pentru covrigi este foarte asemănător cu aluatul pentru pâine. Are în plus puțin ulei și puțin zahăr. Se lucrează ușor și frumos, nici o dificultate din punctul acesta de vedere.

modelare covrigi
modelare covrigi
modelare covrigi

Înainte de a-i băga în cuptor, covrigii se opăresc într-o soluție alcalină de apă cu bicarbonat de sodiu alimentar . În acest fel capătă acea suprafață rumenă și frumoasă, dar și un gust specific, deosebit al crustei. Să nu cumva să săriți peste acest pas!

Covrigi opăriți
Covrigi cu mac sau susan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Covrigi de casă

Covrigi de casă opăriți

Poftă de covrigi? Acești covrigi de casă opăriți se fac ușor și sunt mult mai buni decât cei de la covrigărie!
5 from 21 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
dospire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 45 minutes minutes
Număr de porții: 8 covrigi
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

aluat

  • 380 g făină (poate fi 000 sau 650)
  • 5 g drojdie uscată (am avut dr Oetker)
  • 270 ml apă călduță
  • 6 g sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 linguri ulei

soluția alcalină pentru opărit

  • 1 liru apă
  • 20 g bicarbonat

finisare

  • susan, mac, sare grunjoasă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol încăpător puneți făina, drojdia uscată, sarea și zahărul. Adăugați apa puțin câte puțin și începeți să frământați de mână sau la robot. După ce apa este încorporată, adăugați uleiul.
  • Frământați până când aveți un aluat moale, elastic care nu se lipește de pereții bolului.
  • Lăsați aluatul să crească cam 30-45 de minute sau până când își dublează volumul.
  • Când aluatul a crescut, este momentul să aprindeți cuptorul la 250 grade (treapta maximă dacă aveți cuptor pe gaz). Cuptorul să fie bine încins când băgați covrigii.
  • Cântăriți aluatul și împărțiți-l în părți egale. Al meu a avut 650 de grame și l-am împărțit în 8 părți a câte aprox. 80 g.
  • Puneți apa cu bicarbonatul la fiert.
  • Începeți să formați covrigii așa cum vedeți în fotografia de sus.
  • Mie mi-au încăput doar 4 covrigi într-o tavă, așa că am copt 2 serii. Păstrați aluatul acoperit cât timp se coace prima serie.
  • După ce formați primii 4 covrigi, începeți să îi opăriți. Când apa a ajuns la temperatura de fierbere, puneți un covrig, lăsați-l 5 secunde și scoateți-l cu o spumieră.
  • Așezați covrigii opăriți în tavă, peste hârtia de copt unsă cu ulei, pentru că altfel se lipește.
  • Presărați covrigii cu mac, susan și sare grunjoasă.
  • Dați covrigii la cuptor pentru 15 minute. După acest timp ar trebui să fie bine copți și frumos rumeniți.
  • Lăsați prima serie de covrigi să se răcească pe un grătar în timp ce vă ocupați de următoarea serie.

Bine de știut:

Ca și covrigii cumpărați, și cei de casă sunt extraordinari cât sunt calzi și proaspeți. A doua zi nu mai sunt chiar la fel de buni, așa că vă sfătuiesc să faceți exact cât știți că puteți mânca.
Valori nutriționale
Covrigi de casă opăriți
Valori per porție
Calorii
188
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
199
IU
4
%
Calciu
 
57
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Covrigi de casă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
4467 shares

Comentarii

  1. Monica a zis

    septembrie 08, 2024 at 10:15 pm

    5 stars
    È super rețeta ,am încercat mai multe dar e unica perfectă și fix ce căutăm .
    O fac de când am descoperit-o ,de vre -o 3 ani și îmi ies perfecți de fiecare data .
    Nu înțeleg comentariile negative .

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 09, 2024 at 7:29 am

      Multumesc! Mă bucur foarte mult că vă place rețeta!

      Răspunde
  2. ion a zis

    iunie 14, 2022 at 2:22 am

    5 stars
    De mult umblu dupa o reteta de covrigi. Cind vin in Romania, in Iasi, primul lucru este sa maninc niste covrigi. Nu stiu cum se face, dar la toate punctele de vinzare covrigii sint proaspeti si buni, parca atunci scosi din cuptor. Acum am sa incerc si eu sa fac. Multumesc mult pentru reteta, frumoasa doamna!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 14, 2022 at 7:02 am

      Sper să vă placă rețeta de covrigi opăriți.
      Mai găsiți pe blog încă o rețetă de covrigi cu unt, aici: https://bucate-aromate.ro/2022/01/covrigi-pufosi-cu-unt/
      Succes!

      Răspunde
      • Alexandra a zis

        aprilie 04, 2024 at 8:10 pm

        Se coc cu ventilatie sa fara? Eu le-am pus caldura sus si jos, sa vedem ce iese!????????

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          aprilie 04, 2024 at 9:38 pm

          Fără ventilație.

          Răspunde
    • Danescu Oana Stefania a zis

      decembrie 21, 2022 at 3:39 pm

      Buna ziua, va rog sa corectati cantitatea de bicarbonat este exagerat de mult, murim dracului daca mancam otrava asta, atata cantitate de bicarbonat nu sebpune niciodata, poate ati vrut sa scrieti 2g de bicarbonat exagerat de mult 20g. Fratilor aveti gri daca faceti aceasta reteta ca va puneti in pericol esofagul. Mai bine nu folositi niciodata bicarbonat in retete, nu este sanatos. Nu va luati dupa ce scrie orice nebun pe net.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        decembrie 21, 2022 at 8:01 pm

        Cantitatea este corectă și nu vă pune nimeni să înghițiți atâta bicarbonat, ci se folosește doar pentru soluția în care opărim covrigii, soluție care ulterior se aruncă.
        Dar na, e greu să citești până la capăt și ignoranța e mare.

        Răspunde
        • Cristine a zis

          ianuarie 28, 2023 at 7:41 pm

          5 stars
          Super rețetă! Am făcut-o și au ieșit așa cum îi doream!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            ianuarie 29, 2023 at 7:50 am

            Ma bucur! Sa va fie de bine!

  3. DODO a zis

    ianuarie 25, 2022 at 5:09 pm

    o picatura de vanilie nu ar fi binevenita ?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 25, 2022 at 5:12 pm

      Ba da, dacă doriți covrigi dulci 🙂

      Răspunde
    • Sandu a zis

      martie 26, 2023 at 7:32 pm

      Tocmai ce am facut covrigii dupa aceasta reteta. Sunt amari, au gust prea puternic de bicarbonat si nu au gustul de covrig. Am respectat reteta exact. Dau o stea pentru ca mai puțin nu pot.

      Răspunde
  4. Argeșeanul Elena a zis

    martie 28, 2021 at 10:31 pm

    Pot încerca să fac aluatul la aparatul de făcut pâine? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 29, 2021 at 6:15 am

      Da, cu siguranță e foarte bine să îl frământați la mașina de pâine sau la robot.
      Succes!

      Răspunde
  5. Maria a zis

    ianuarie 15, 2021 at 8:32 pm

    F.f.f.fru
    mos explicat Iuliana dragă, vreau să mă abonez dar nu sunt prea expertă ca.voi la tehnologia asta modernă și am scris adresa de email dar nu știu unde să apăs să o trimit la tine.DUMNEZEU SĂ TE BINECUVINTEZE, și sper.ca am reușit abonare( vreau să.ma abonez,dar nu știu exact.cum).of....

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 16, 2021 at 2:34 pm

      Vă mulțumesc din suflet!

      Răspunde
  6. Zenkő a zis

    aprilie 06, 2020 at 3:57 pm

    Buna,
    As incerca reteta, dar cuptorul meu e cam slab, sunt convinsa ca nu poate fi incalzit la 250 de grade. Cred ca ajunge pe undeva la 180. Oare o sa-mi iasa asa, sau mai bine sa nu ma risc?
    Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 06, 2020 at 4:02 pm

      Ați făcut vreodată pâine la cuptorul acesta? Dacă ați făcut și a ieșit bine, poate ajunge măcar pe la 200 de grade și vor ieși bine și covrigii.
      E un aluat de pâine, e posibil să nu vă iasă crusta rumenă și frumoasă, dar dacă tot avem mai mult timp liber în perioada asta, poate merită să încercați cu jumătate de cantitate.
      Succes!

      Răspunde
  7. Robert a zis

    martie 23, 2020 at 10:29 am

    Buna ziua,

    cred ca este o greseala in gramajele din aceasta reteta. As incerca sa fac acesti covrigi insa cred ca ati gresit la gramajull de bicarbonat de sodiu. 20g la 1 l de apa este foarte mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 23, 2020 at 10:41 am

      Nu este nici o greșeală, rețeta este corectă, este proporția standard de apă/bicarbonat care se folosește pentru astfel de produse și o veți găsi în multe rețete.
      Practic la acești covrigi soluția alcalină ajută doar la formarea crustei.

      Răspunde
      • Robert a zis

        martie 23, 2020 at 2:52 pm

        Multumesc pentru raspuns.

        O zi frumoasa!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 23, 2020 at 2:59 pm

          Cu drag! Sănătate și numai bine!

          Răspunde
    • Livia a zis

      februarie 02, 2021 at 6:46 pm

      In multe retete am vazut si eu proportia asta la bicarbonat. In altele am gasit 1 lingurita la 1 l de apa. Eu folosesc a doua varianta. Adaug bicarbonatul doar cand apa a dat in clocot, nu de la inceput. Astept sa se dizolve bicarbonatul si apoi incep sa scufund covrigii in apa. Am incercat si fara bicarbonat, doar apa clocotita dar nu ies la fel de bine. Doar o lingurita la un litru de apa pentru mine ies perfecti, nici eu nu ma omor dupa gustul pregnant de bicarbonat.
      O mentiune in plus, ii coc pe piatra de pizza incinsa in prealabil, covrigii ii asez pe hartie de copt si cu ajutorul unei tavi plate transfer hartia de copt cu covrigii pe piatra incinsa.

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        februarie 02, 2021 at 6:58 pm

        E o idee bună să îi coaceți pe piatră. Nu m-am gândit până acum!

        Răspunde
    • Elena a zis

      iunie 11, 2023 at 12:35 pm

      Bună
      Cantitate de apă este prea mare, de bicarbonat asemenea????

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iunie 11, 2023 at 2:13 pm

        Atunci faceți cum doriți dumneavoastră.

        Răspunde
5 from 21 votes (18 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x