• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă

    Întreabă-mă

    Pentru că mulţi dintre voi îmi adresează întrebări prin e-mail sau în comentarii şi pentru că am observat că acestea se repetă, m-am gândit că ar fi interesant pentru voi şi eficient pentru mine să le reunesc într-o singură postare pe cele care mi se pun cel mai des. În acest fel sper că mă veţi cunoaşte mai bine. Dacă mai apar şi alte curiozităţi referitoare la activitatea mea de pe blog, voi răspunde cu plăcere şi voi actualiza periodic această pagină 🙂

    1..Care este kit-ul tău pentru fotografii?

    Am o cameră foto DSLR Nikon 5300. Pentru fotografiile culinare folosesc un obiectiv macro de 40 mm, f/2.8. Pentru fotografiile non-culinare, în vacanţe sau pentru reportaje folosesc un obiectiv all-around de 18-140 mm f/3.5-5.6.

    Ca accesorii de studio am un trepied Velbon care îmi permite să fotografiez şi vertical și un set de lumini de studio Hakutatz pe care îl folosesc doar iarna. Pentru reportajele din interior folosesc un flash Nikon SB700. Mai am în trusa foto și câteva "mărunțișuri" care îmi sunt foarte utile: o telecomandă, un transmitter Wi-Fi, filtre UV şi de polarizare și un Expodisc pentru reglarea balansului de alb,

    2. Ce faci cu toată mâncarea pe care o găteşti?

    Simplu: o mâncăm! 😀 Ceea ce apare pe blog este ceea ce gătesc pentru familia mea și de obicei fac porţii mici. Dacă vă uitaţi cu atenţie, reţetele mele sunt pentru 2-4 porţii, iar majoritatea torturilor sunt micuţe, au 18 cm diametru. Uneori dăruiesc din ceea ce gătesc unor oameni care au nevoie, alteori împart cu familia extinsă: părinţi, prieteni, etc.

    3. Câstigi bani din blog? 

    Da, câştig bani din blog şi din activităţi conexe blogului și de ceva timp acesta a devenit principala mea sursă de venit.

    4. Când ai timp să le faci pe toate?

    De fapt...nu am timp. Având un alt job cu normă întreagă, timpul meu liber pe care l-aș putea aloca blogului înseamnă 2-3 ore pe zi în timpul săptămânii şi ceva mai mult sâmbăta, când sunt liberă. Duminica nu se pune, e pentru familie și suflet. Dar pentru pasiuni cumva, reușesc sa "fac rost" de timp.

    Uneori sacrific 1-2 ore se somn ca să scriu o reţetă, alteori renunţ la o plimbare în parc, iar alteori la un week-end întreg dacă am mai mult de lucru. La polul opus, se întâmplă şi să las blogul deoparte fără remuşcări şi să îmi iau pur şi simplu câteva zile de odihnă departe de mediul online.

    Paragrafele de mai sus nu mai sunt de actualitate. A fost greu să duc în paralel job-ul full time și bloggingul. Mi-a fost mai ușor din octombrie 2019 când am renunțat la serviciu iar proiectul Bucate Aromate a devenit preocuparea mea principală.

    5. Cât costă un blog? 

    Răspunsul la întrebarea asta nu e foarte simplu de dat. Un blog costă...cam atât cât vrei tu să coste. Poţi porni un blog găzduit pe o platformă gratuită şi să foloseşti de asemenea o temă gratuită.  În acest fel, cel puţin la început, blogul nu te va costa decât foarte multă muncă, nu şi bani. Foarte curând însă, vei descoperi dezavantajele unui astfel de sistem.

    Blogul nu va arăta şi nu va funcţiona ca un blog profesionist. Vei descoperi că eşti limitat din multe puncte de vedere şi că nu poţi face schimbările pe care le doreşti pentru că pur şi simplu sistemul gratuit nu îţi permite. Atunci va trebui să decizi dacă începi să investeşti şi în funcţie de felul în care vrei să arate blogul, de traficul pe care îl are şi care trebuie susţinut din punct de vedere tehnic, dar şi de confortul pe care vrei să îl oferi cititorilor tăi, vei investi mai mult sau mai puţin.

    Oricum, un lucru e clar: nu poţi face blogging de calitate decât dacă de la un moment dat încolo, pe lângă pasiune, investeşti şi bani în activitatea asta.

    6. E greu să îți faci singur un blog culinar? 

    Nici răspunsul la întrebarea asta nu este ușor de dat. Cât e de greu sau de ușor, depinde de înclinațiile tehnice ale fiecăruia. Eu am fost întotdeauna atrasă de informatică, programare și tot ce se întâmplă în spatele ecranelor de calculator. De altfel, primul meu job după ce am terminat facultatea a fost acela de profesoară de informatică. Folosindu-mă de aceste înclinații, am reușit ca tot ce se vede aici, pe Bucate Aromate, să fac singură, fără nici un ajutor extern.

    7. Eşti bucătar profesionist?

    Aşa cum am scris şi în prezentare, nu sunt bucătar profesionist. Gătesc de când mă ştiu şi tot ce am acumulat în domeniul culinar până acum, s-a întâmplat în timp, doar din pasiune, citind mult, făcând multe încercări şi mai ales greşind foarte mult 🙂

    8. Ce echipamente de gătit foloseşti?

    Puţine şi nimic extraordinar. Am un aragaz obişnuit, deci un cuptor pe gaz care se descurcă excelent în majoritatea situaţiilor.

    Mâna mea dreaptă în bucătărie este un mixer Kitchen Aid (vezi aici părerea mea despre acest mixer) pe care l-am câștigat la un concurs destinat bloggerilor culinari. Dar blogul a existat timp de 4 ani și înainte ca acest robot să ajungă în bucătăria mea, deci nu îl luați neapărat ca referință. Kitchen Aid-ul îl folosesc la orice tip de aluat, la creme, piure de cartofi sau bătut albuşuri. Mai am un robot Philips ca acesta pe care îl folosesc când am de mărunţit sau feliat legume și de tocat carne. Și cam atât 🙂

    9. Am lăsat un comentariu. De ce ce nu apare? 

    Dacă ai lăsat un comentariu şi nu a fost publicat pot fi 2 cauze:

    1. Din motive tehnice a ajuns în spam şi probabil că nu l-am văzut încă.
    2. Probabil că din păcate ai folosit un ton sau cuvinte nepotrivite. În acest caz, trebuie să ştii că nu îţi voi publica comentariul, ci acesta va lua direct drumul coșului de gunoi.

    10. Faci și reţete video?

    Da, fac și rețete video. Începând de la 1 mai 2020, toate rețetele mele au și variante video pe care le găsești pe canalul de YouTube Bucate Aromate.  

    11. Faci torturi și prăjituri și pentru vânzare? 

    Nu, nu fac nici un fel de produs pentru vânzare. Nu sunt autorizată pentru așa ceva și nici nu intenționez să obțin autorizație.

    12. Textele tale sunt prea lungi. De ce nu dai rețeta și gata?

    Într-adevăr, textele mele sunt lungi pentru ca te afli pe un blog personal, nu pe un tonomat de rețete. Dacă îți iei timp să le citești, vei avea surpriza ca la finalul lecturii să rămâi de multe ori cu un zâmbet, dar mai ales să afli multe lucruri utile, conexe rețetei.

    Totuși, dacă te grăbești, vei găsi la începutul fiecărei postări un buton mare care te duce direct la rețetă.

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.